Tot i les quatre gotes que van caure ahir al matí a Girona, els gegants van poder sortir a passejar i a ballar pels carrers de la ciutat, per acomiadar així les Festes de Sant Narcís.

La Trobada de Gegants i Cercavila, que enguany va arribar a la seva 35a edició, va començar a les deu del matí al parc del Migdia amb la plantada de gegants i va finalitzar a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcava (davant del mercat del Lleó) amb un ball conjunt, un vermut i el lliurament de records.

Els gegants de Girona i capgrossos van estar acompanyats per un total de trenta-dues colles geganteres. Hi van assistir gegants de poblacions veïnes com els de Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, Salt, Sarrià de Ter o Santa Eugènia de Ter. I també d'altres punts del territori català com els Gegants del Pi (Barcelona), de la Roca del Vallès o d'Arenys.

Una trobada multitudinària que va atraure centenars de visitants que van recórrer els carrers gironins des del parc del Migdia, passant pels carrers d'Oriol Martorell i Codina, el carrer del Migdia, el carrer d'Ultònia i arribant a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba.

Els grans protagonistes, però, van ser els gegants de Girona: en Carlemany, l'Anna Gironella, el rei Fèlix i la reina Àngels, que no van parar de ballar al ritme dels bastoners, les gralles, les tarotes i els instruments de percussió que formen la Fal·lera Gironina.

Aquesta entitat va néixer a final dels anys 90, concretament el 1997, i des de llavors es dedica a recuperar la tradició gegantera de la ciutat gironina i a mostrar la imatgeria de Girona en cercaviles de pobles i ciutats de Catalunya i d'altres indrets com Balears, Itàlia, Bèlgica o el País Basc.