26 de abril de 2016
26.04.2016
40 Años
40 Años

Reis per un dia

Centenars de persones es fotografien al «tron»

26.04.2016 | 06:30
Reis per un dia

Una de les principals atraccions al llarg del dia d'ahir va ser la instal·lació d'una rèplica -l'única que existeix en tot el món- del famós «tron» de la sèrie, per tal que gironins i visitants es poguessin sentir reis dels Set Regnes per un dia. Centenars de persones van fer cua des de primera hora del matí per poder aconseguir la preuada imatge.

L'oportunitat d'asseure's al Tron de Ferro i sentir-se l'autèntic rei dels Set Regnes no es presenta cada dia. Per això, centenars de persones van fer cua ahir per poder-se asseure uns segons a la rèplica del tron instal·lada al Municipal i immortalitzar el moment amb una foto. Entre els assistents va haver-hi molts gironins, però també visitants que van venir expressament.
Aquest és el cas, per exemple, de la Marta Mesalles i la seva família, uns veïns de Lleida que estan de vacances a Palafrugell. En veure que l'Ajuntament organitzava actes especials per celebrar l'estrena de Joc de trons, van decidir «muntar-s'ho bé» per venir a passar el dia a Girona, ja que la Marta és una gran fanàtica de la sèrie. Per això, després de fer-se la fotografia al «tron» i veure l'ambient al consistori i el Teatre, van aprofitar el dia per visitar el nucli antic.
També va venir expressament l'Eva Ponce, de Blanes, acompanyada per la seva amiga Cristina Pons. Com a bona seguidora de la sèrie, l'Eva ja havia vist el capítol a primera hora del matí i estava satisfeta amb el resultat: «Encara han de passar moltes més coses, però el que he vist m'ha agradat», va assenyalar.
La Carmen Castillo, en canvi, va passar per l'Ajuntament de casualitat. «Hem vingut al centre a buscar unes vambes i de sobte m'he recordat que avui hi havia el tron», va indicar. Ella va intentar obtenir entrades per a la projecció del vespre, però no ho va aconseguir: «El primer dia es va col·lapsar Internet i el segon ja no ho vaig intentar, però m'han dit que es van acabar de seguida», va lamentar.
Qui sí que tenia entrades pel vespre, en canvi, era la Núria Tor. Al matí va aprofitar els vint minuts de l'esmorzar per escapar-se i intentar fer-se la foto amb el tron, però no ho va aconseguir: massa cua. «Tornaré a la tarda», va afirmar. La sèrie li agrada «força» i per això estava «encuriosida». Segons recorda, durant el rodatge a Girona, algun cap de setmana es va endur els fills a «espiar. «Es veia poca cosa, però vam poder veure l'Arya Stark», va recordar.
També hi havia qui va optar per anar disfressat, tot i que amb poca gràcia. És el cas d'Andrei Savtchenko, que es passejava vestit amb una disfressa «medieval» feta a partir de la funda d'un sofà i el pin de la mà del rei a la solapa. També es van poder veure força gent amb samarretes de la sèrie.
El «tron» continuarà instal·lat avui, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia i de quatre a vuit de la tarda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema