12 de abril de 2016
12.04.2016

El saló de la formació i l'ocupació de Girona obre l'edició més llarga i diversificada

El certamen programa xerrades sobre com combinar feina i estudis o les possibilitats i els riscos de les xarxes socials

12.04.2016 | 16:23
El saló de la formació i l'ocupació de Girona obre l'edició més llarga i diversificada

El saló de l´ensenyament de les comarques de Girona, ExpoJove, arrencarà demà en la seva edició més llarga i renovada, sobretot en el sentit que pretén arribar a un públic més ampli. Entre les novetats més destacades hi ha la inclusió de xerrades que mostren a l´alumnat sortides professionals poc habituals, que aporten opinions especialitzades als professionals de la docència o informen les famílies sobre temes com l´ús de les xarxes socials per part dels seus fills.

Malgrat els canvis, els estands informatius i les demostracions pràctiques es mantenen com els eixos d´ExpoJove, la cita anual de la formació i l´ocupació juvenil de les comarques de Girona. Els seus destinataris principals són l´alumnat d´ESO, Cicles Formatius i Batxillerat, així com els seus pares, professorat, orientadors, tutors i educadors juvenils.

Sortides professionals
Després d´una dècada, el saló passa de dos a quatre dies –de 9 del matí a 3 de la tarda demà i dijous, fins a les 7 de la tarda divendres i de 10 del matí a 3 de la tarda, dissabte– amb l´objectiu d´orientar els joves a l´hora de continuar els estudis i d´encarar el seu futur laboral. Alhora, els seus responsables remarquen que el certamen també està obert a famílies d´alumnes i a professionals de l´educació que vulguin actualitzar els seus coneixements en matèria d´ensenyament, sortides professionals i xarxes socials. Precisament, amb l´objectiu de captar un públic que vagi més enllà dels centres educatius, enguany ExpoJove també obre divendres a la tarda i disabte al matí.

Entre les xerrades de nou format programades aquest any en destaca una a càrrec del pilot de motociclisme Xavi Pinsach, campió d´Espanya de Velocitat i estudiant de l´Escola Tècnica Girona, que explicarà com combina la vida professional amb la d´estudiant (dimecres a tres quarts d´11 del matí).

El periodista Carles Capdevila s´adreçarà a professorat i educadors que estiguin interessats a aprendre noves tècniques d´ensenyament a través del sentit de l´humor (divendres, a dos quarts de 12 del migdia).

La youtuber de bellesa amb més seguidors de l´Estat, Patry Jordan, partirà de la seva experiència personal per defensar les possibilitats de projecció de les xarxes socials (divendres, a les 5 de la tarda). També sobre les xarxes, però en aquest cas per advertir del seu ús a pares i mares d´adolescents, se centrarà la xerrada del responsable de les xarxes socials a l´Ajuntament de Girona, Aleix Clarió (dissabte, a les 10 del matí).

Finalment, l´organització destaca la intervenció de la directora general de Public Affairs de Randstad, Mª Ángeles Tejada, sobre les carreres que tindran més sortides professionals el 2010 i quins seran els perfils més buscats pel mercat laboral.

L´organització d´ExpoJove –amb entrada gratuïta– va a càrrec de Fira de Girona, que compta amb el Consell Comarcal del Gironès, la Generalitat, l´Ajuntament de Girona i la UdG com a col·laboradors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema