Joan Alcalà serà el nou regidor d'Urbanisme de Girona, mentre que Eduard Berloso serà vicealcalde i coordinarà també l'àrea de Sostenibilitat. El nou regidor, Narcís Sastre, s'adscriurà dins d'aquesta àrea i portarà la regidoria delegada de Paisatge i Hàbitat Urbà. La futura alcaldessa, Marta Madrenas, i la líder del PSC, Sílvia Paneque, van presentar ahir el nou cartipàs que han acordat, que s'organitzarà en vuit àrees, amb una vicealcaldia i set tinences d'alcaldia. Madrenas es va mostrar convençuda que amb aquest cartipàs constituiran un govern «fort, rigorós i entusiasta», que els permetrà construir una Girona més inclusiva i cívica.

El PSC es quedarà amb tota l'Àrea d'Igualtat, Drets socials, Treball i Seguretat, que estarà liderada per la que serà primera tinent d'alcalde, Sílvia Paneque, que portarà també l'àrea de Seguretat. Joaquim Rodríguez serà el responsable d'Ocupació, mentre que Elisabeth Riera portarà Joventut, Universitat i Prevenció de Riscos Laborals. Finalment, Manuel Martín s'encarregarà de la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial. Aquesta àrea tindrà un coordinador, que encara no s'ha nomenat.

L'àrea de Serveis Socials és la que fins ara liderava Eduard Berloso (Demòcrates), que s'ha convertit en vicealcalde. Malgrat que Demòcrates havia negociat tenir Urbanisme, finalment Berloso coordinarà Sostenibilitat i Hàbitat urbà. Dins d'aquesta àrea hi haurà la regidoria delegada d'associacions i participació, que portarà ell mateix; la de Paisatge i Hàbitat Urbà, que ocuparà el nou regidor, Narcís Sastre; Cooperació, a càrrec de Cristóbal Sánchez, i Salut, en mans d'Eva Palau.

Qui surt reforçat en aquest cartipàs és Joan Alcalà, que sumarà Urbanisme a les àrees de Mobilitat i Via Pública que ja portava.

L'àrea d'alcaldia estarà liderada per Madrenas, i Berloso, com a vicealcalde, li serà «adjunt». El cap de gabinet continuarà essent Carles Mulero i hi haurà un coordinador que encara no s'ha determinat. D'aquesta àrea en dependrà el Projecte Ferroviari, que seguirà en mans de Carles Ribas, i una regidoria delegada de Dinamització del Territori, que recaurà en Eva Palau. Ribas, per la seva banda, portarà també Cultura.

Glòria Plana s'ocuparà de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme; Maria Àngels Planas seguirà a Hisenda i Isabel Muradàs coordinarà Ciutadania, que inclou Educació i Esports.