La setena edició de Projecte Rossinyol a Girona ha comptat amb la participació de 52 alumnes, que es divideixen en 26 estudiants de la Universitat de Girona i 26 en estudiants d'educació primària i secundària. L'acte de cloenda d'aquest curs escolar es va fer ahir al Centre Cultural La Mercè i hi va assistir la tinenta d'alcalde i regidora d'Educació i Esports en funcions, Isabel Muradàs.

El Projecte Rossinyol es tracta d'una iniciativa de mentoria que té com a finalitat afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d'origen estranger i que la Universitat i el conjunt d'institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social. Els mentors són universitaris que acompanyen periòdicament un nen perquè conegui diferents espais de la ciutat, llocs d'oci i de diversió i àmbits de producció cultural. Tot plegat es fa per accelerar el seu procés d'integració.

El alumnes de secundària i primària que han participat del projecte són dels centres educatius: Escola Carme Auguet, Escola Dalmau Carles, Escola Font de la Pólvora, Escola Mare de Déu del Mont, Escola Santa Eugènia, Escola Vedruna, Escola Vila-roja, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Montilivi, Institut Nou i Institut Santiago Sobrequés.

Durant set mesos, mentors i mentorats han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts, han après a comunicar-se millor en català, han participat en activitats al barri i, d'alguna manera, per a molts ha estat com tenir un germà gran o un germà petit amb qui poder compartir i confiar.