Ingressava a presó el 13 de febrer de l'any passat però Santiago Holguín Ciurana, conegut popularment com el lladre de les llàgrimes pels tatuatges que té sota l'ull, ha tornat a entrar a un centre penitenciari. El motiu: la seva multireincidència. El seu dia va portar de corcoll als botiguers de Girona, aquesta Setmana Santa els de Platja d'Aro i ara, altra vegada els de la capital.

Amb aquest historial delictiu, el veí de Font de la Pólvora, de 28 anys, ha ingressat a presó després d'acumular més de 30 antecedents per fets delictius. Els últims, per tres faltes de furt. Va robar roba en botigues de l'Eixample de Girona i va actuar amb còmplice, que també ha entrat a un centre penitenciari perquè ell encara té més antecedents policials, entre els dos n'acumulen uns 80. Els Mossos els van enxampar in fraganti.

Primer robava en cases

Cal dir que Santiago Holguín va començar a ser objectiu dels policies després que fos detingut per robatori amb força en domicilis i després per furts a comerços de Girona. De fet, durant l'any passat el van arribar a arrestar fins a 30 vegades a la ciutat però sempre quedava en llibertat perquè fa furts. És a dir, robava en botigues de roba per valor que no supera els 400 euros i no utilitzava la violència. Finalment el febrer va ingressar a presó després que la Policia Municipal el detingué per un furt a una botiga. A partir d'aquí, va estar uns mesos dins el centre penitenciari però el mes d'abril, va tocar el rebre als botiguers de Platja d'Aro. En aquest cas, les càmeres de videovigilància i l'eficàcia de la Policia Local van aconseguir enxampar-lo juntament amb un altre home i imputar-los robatoris en vuit botigues de la localitat entre els mesos de març i abril d'aquest any. Es dedicaven també a robar en comerços de roba.

Enxampat a la costa i Girona

Això va ser a l'abril i ara, un mes més tard, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona l'han tornat a detenir juntament amb el seu còmplice i han ingressat de nou a presó a causa de la seva multireincidència. Ambdós van robar roba i complements valorats en uns 730 euros de tres botigues.

Els fets es remunten al dilluns de la setmana passada, quan agents que feien tasques de seguretat ciutadana a la zona de l'Eixample de Girona van saber que s'havia produït un furt en un establiment dedicat a la venda de roba.

Mossos de paisà van anar al lloc i van veure dos homes, coneguts policialment per altres fets, que sortien d'una botiga de roba amb una motxilla a l'esquena. Els agents els van seguir i van observar com entraven en una altra botiga de roba, furtaven diverses peces i marxen del lloc, fent sonar l'alarma de l'establiment. Davant els fets, els agents els van interceptar i es van acreditar com a policies.

Seguidament van comprovar el contingut de la motxilla i van veure que portaven roba de tres comerços de la zona. Els dos homes van quedar detinguts per un delicte de furt continuat. El valor total de la roba furtada en els tres establiments era de 734 euros. Tot el material sostret va ser retornat als comerços, algun d'ells situat al carrer Joan Maragall.

El jutge un cop va veure el seu historial delictiu amb els múltiples antecedents per fets semblants va decidir decretar el seu ingrés a presó.