Avegades sembla, sobretot en campanya electoral, que la política és la base sòlida de la societat, que tot sorgeix del discurs polític, d'un determinat discurs polític i que s'hi fonamenta.

Els diaris, s'omplen majoritàriament amb fotografies de senyors en corbata que fan declaracions, o que es treuen la corbata per fer alguna bajanada, perquè el publicista de torn els ho ha suggerit.

Però les campanyes electorals són només un tel finíssim que intenta separar precisament la política de la realitat. La política és el que ve l'endemà de les eleccions, és el que fan realment els polítics quan els publicistes es retiren de l'escena.

Faríem bé tots si intentéssim recordar els fets dels que fins ara s'han aprofitat de nosaltres, els que han governat d'esquena als nostres interessos, els que volen ofegar els desitjos de llibertat i d'autogovern de tot un poble, i sobretot els del PP que ho han fet tot i a la vegada.

El sistema electoral que tenim és el que és, i ara mateix no podem fer res per canviar-lo, per tant hem de valorar les possibilitats reals dels partits que estan en joc. No és el moment de votar simbòlicament, perquè això només ajuda els que ja no compten amb nosaltres. S'han de votar opcions realistes i si pot ser amb un currículum personal net.

Desconfieu dels que us parlen d'experiència, fins i tot a risc de descartar-ne injustament alguns de bons.

Necessitem aire fresc, obrir les portes i les finestres dels ajuntaments. No us creieu les promeses dels que han governat durant anys i panys, traceu una línia vermella al voltant dels corruptes i dels prevaricadors, començant allà on comença el PP i acabant on la vostra consciència us dicti.

No us creieu els que més criden, però penseu que a vegades cal cridar per fer-se sentir i que cal alçar el puny per dir prou! Ara és un bon moment per dir prou i per dir-ho hem de votar. Aïlleu-vos del soroll i comenceu a preparar la papereta.