El llibre de Girona, Temps de Flors es convertirà aquest any, de nou, en un testimoni d'excepció del festival. La publicació, impulsada per la jove dissenyadora gironina Lara Pujol amb la col·laboració del fotògraf Joan Altés, recull les imatges de tots els projectes florals acompanyades per breus textos amb el concepte que han volgut transmetre els autors dels muntatges.

La presentació del llibre es va fer ahir al Saló de Descans del Teatre Municipal i va comptar amb la presència de Lara Pujol; de l'alcalde, Carles Puigdemont i del vicepresident de la Diputació, Xavier Soy, entre altres.

El llibre Girona, Temps de Flors es prepara durant els mesos previs a l'exposició i se'n realitza el reportatge fotogràfic el primer cap de setmana. Els primers exemplars van veure la llum ahir, durant la presentació oficial. Lara Pujol s'encarrega de l'autoedició de la publicació. El llibre, que té prop de 150 pàgines, té una tirada de més de 500 exemplars i s'edita en català, castellà i anglès.

El seu format és de 29x22 cm i compta amb tapes fotogràfiques dures i enquadernat de fil artesanal de tipus japonès. El pròleg de l'edició d'enguany ha anat a càrrec del prestigiós dissenyador guardonat amb tres premis FAD Fernando Salas.

L'Ajuntament és el principal col·laborador del llibre, i també en són col·laboradors la Diputació de Girona i Cafès Cornellà. El projecte compta, a més a més, amb el suport de l'Associació d'Amics de la Girona Antiga i de l'Associació Amics de les Flors.

El llibre es pot adquirir a través del web The Folio Club i es podrà trobar també a l'Oficina de Turisme de Girona i en llibreries de Girona i de Barcelona.