Adif ha iniciat els tràmits per licitar les obres de la llosa del parc Central, que està en obres des de fa quasi set anys. Es tracta del darrer espai de la zona afectada per les obres del TAV pendent de reurbanitzar del centre de Girona. Els treballs són el que han estat negociant l'Ajuntament, el Ministeri de Foment, Adif i els veïns des de fa mesos.

Un cop resolta la licitació de la reurbanització es realitzarà l'adjudicació de les obres. Des de fa anys s'han posat sobre la taula diferents quantitats sobre el cost d'aquesta reposició, que rondarà els cinc milions d'euros.

Ara mateix aquest és l'únic punt pendent de recuperar a Sant Narcís després de tot l'entramat d'obres que s'han anat fent que han permès reurbanitzar els carrers Bisbe Sivilla, Oviedo i Josep Maria Gironella, així com la plaça d'Europa i la plaça Montserrat. També una franja del Parc central en paral·lel al carrer Bisbe Sivilla. També estan pendents d'acabar els treballs per tapar el forat de Mas Xirgu per on es va introduir la tuneladora i que, en mantenir-se el descobert van propiciar les inundacions de les vies. Les obres del TAV es van començar a notar l'agost del 2008 i el Parc Central va perdre la seva imatge uns mesos després amb l'enderroc de l'antiga estació d'autobusos i la permanència de les màquines i els operaris. Aquest projecte consensuat preveu tota una esplanada verda amb gespa i zones de passeig per als vianants i també la plantació d'alguns arbres compatibles amb el subsòl format per una àmplia capa de ciment, ja que en el seu moment es va optar per un llosa de formigó amb una alçada molt considerable per si s'hi havien de construir edificis o algun comerç. La reurbanització del projecte preveurà també l'enderroc del passadís que connecta el vestíbul de la Renfe amb l'estació del TAV, conegut popularment com a "finger". Aquest túnel es demoliria i s'hi deixaria només una coberta perquè els qui passin per aquella zona puguin tenir un refugi si plou. Amb aquesta actuació es vol dotar el parc d'uniformitat, ja que actualment el passadís actua de barrera pels que vulguin creuar el parc de costat a costat. Amb l'enderroc sí que serà possible.