Més de 900 alumnes de 25 instituts de secundària de les comarques gironines (vuit dels quals són de Girona ciutat) participaran demà i demà passat en la cinquena edició de la Cantata per la Pau. La iniciativa està organitzada pel Grup de treball musical de Secundària a Girona, Intermón Oxfam i l'Ajuntament.

Els estudiants dels centres educatius participants han treballat durant cinc mesos valors com la pau, la solidaritat i la cooperació, tot utilitzant la música i el teatre com a eina d'expressió i mobilització, amb l'objectiu d'oferir un musical al públic gironí en suport a les famílies camperoles de molts països del Sahel que es veuen afectades per una greu crisi alimentària.

L'espectacle obert al públic tindrà lloc el proper 7 de febrer a les vuit del vespre al Teatre Municipal, amb un cost de sis euros de donatiu. Tots els beneficis aniran dirigits a un projecte d'Intermón Oxfam per pal·liar els efectes de la crisi alimentària que afecta la regió del Sahel.

Dia de la No-Violència

El concert servirà per a celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, que va tenir lloc el 30 de gener. Aquell mateix dia, els escolars de la ciutat van celebrar una gran timbalada al parc del Migdia a favor de la pau.