El ple de Salt va acordar ahir reduir el conveni amb la sala La Mirona a la meitat. L'equip de govern (CiU) va prorrogar l'acord per set anys més, durant els quals la despesa passarà dels 400.000 euros previstos inicialment a només 200.000. Segons el regidor de Cultura, Robert Fàbregas, l'objectiu d'aquesta reducció és "racionalitzar" la despesa, ja que les clàusules que es van aprovar el 2008 requerien 60.00 euros d'inversió pel 2011 i 2012. Fàbregas va explicar que aquesta inversió no s'ha pogut fer, i que per tant ara es modifica l'acord: en lloc de 60.00 euros, se n'aportaran 15.000 des del 2013 fins l'any 2024, i l'aportació del 2025 serà de 20.000. En total, l'aportació ascendirà als 200.00o euros. La proposta va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals, que van veure bé racionalitzar la despesa, amb la única abstenció de la representant de Plataforma per Catalunya, Maria Osuna. El regidor del PSC Domingo Álvarez va demanar que es faci un reglament d'instal·lacions municipals per saber quines han de ser les directrius, i Fàbregas es va comprometre a tenir-lo acabat i dur-lo al ple a principis d'estiu.

El ple també va servir per aprovar les ordenances fiscals per al 2013, que queden congelades. En aquest cas, la proposta va tirar endavant amb els vots favorables de tots els partits excepte el PSC, que es va abstenir. Els socialistes van justificar la seva posició perquè no s'han establert bonificacions per als afectats per l'increment de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de l'any passat. "Ens agradaria que s'hagués buscat una fórmula perquè el ciutadà pogués fer front a l'augment indicat per l'Estat", va assenyalar Ávarez. Igualment, Álvarez va assenyalar que, des de que l'organisme de la Diputació Xaloc s'encarrega de gestionar les taxes saltenques, hi ha hagut canvis que han suposat un greuge en relació al que fins ara havien pogut fer els ciutadans de Salt. El regidor de l'àrea econòmica, Albert Casellas, es va comprometre a estudiar possiles bonificacions per als ciutadans "sempre que no suposin un sobrecost per a l'Ajuntament o una complicació excessiva", i va negar que el funcionament del Xaloc provoqui greuges comparatius.

El ple, finalment, va rebutjar dues mocions presentades per Independents per Salt (Ips). La primera demanava declarar els dies 12 d'octubre i 6 de desembre com a no festius, tot argumentant que era una demanda dels treballadors. CiU i PSC, tanmateix, s'hi van mostrar en contra perquè consideren que la decisió no correspon a l'Ajuntament. Al final, la proposta va rebre només el vot favorable d'IpS i en contra de la resta.

La segona moció volia implantar progressivament pressupostos participatius al municipi. En aquest cas, va rebre el vot a favor del PSC, però CiU va votar-hi en contra perquè ja hi ha les al·legacions i els ciutadans poden votar cada quatre anys per decidir quin projecte prefereixen.