Un veí de Bescanó, Francisco Iglesias Roldán, que circulava amb un ciclomotor pel pont de Fontajau de Girona va morir ahir al migdia en xocar contra el remolc de circ, que feia estona que estava aturat al carril dret en direcció al centre de la ciutat. El remolc formava part de la infraestructura del circ Raluy que hi havia durant les Fires i Festes de Sant Narcís i que s'està instal·lant a pocs metres del punt on es va produir l'accident.

Malgrat que els serveis d'emergències van poder socórrer ràpidament l'home, de 59 anys, no es va poder fer res per salvar-li la vida. En concret, hi havia una ambulància que circulava just al darrere del vehicle que conduïa Francisco Iglesias Roldan. A més, pocs instants deprés també es va aturar una metgessa que sortia de l'hospital Josep Trueta de Girona i que viatjava amb el seu cotxe. També passava pel pont de Fontajau el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, que és qui va alertar la Policia Municipal. Poc després pararia una segona metgessa.

Es tracta d'una carretera molt utilitzada per les ambulàncies per anar i tornar del centre sanitari i que té el límit màxim permès de 5o quilòmetres per hora. L'accident es va produir quan faltaven set minuts per les dues del migdia. Minuts més tard, els serveis mèdics ja certificaven la mort del conductor de la motocicleta. La Policia Municipal va indicar ahir que s'està investigant les causes exactes que van originar la mort de l'home. Alcalà va concretar que s'investigarà què hi feia el remolc aturat en aquell punt del pont, poc abans de l'entrada a la rotonda de l'Assemblea de Catalunya. A l'esplanada de l'altre costat de rotonda, és on s'està aixecant la carpa del popular circ.

La víctima, que portava casc, suposadament no va veure el remolc i va impactar-hi directament. El ciclomotor, de 49 cc, va quedar molt malmès, sobretot al manillar. Mentrestant el remolc va quedar visiblement malmès per la part del darrera tot i les estructures protectores metàl·liques de les quals disposa. El xoc va comportar també retencions en el trànsit. La policia va decidir tallar la circulació als dos carrils d'entrada a Girona per facilitar les tasques primer de reanimació de la víctima i després d'aixecament del cadàver. Pel que fa als carrils de sortida, un dels dos es va habilitar en direcció al centre de la ciutat.