La Policia Municipal de Girona ha imputat tres persones per un delicte d'usurpació d'estat civil. Els fets van passar divendres a la tarda a les dependències de l'Ajuntament de Girona, on un home de nacionalitat índia es va anar a empadronar. L'home va mostrar al treballador municipal un passaport de la Índia i el treballador es va adonar que no s'assemblava a la persona que sortia a la fotografia i que, a més, donava erròniament les dades personals. El treballador va alertar la policia municipal que van esbrinar que aquest home havia rebut diners de dos compatriotes per fer els tràmits d'empadronament en nom seu.

La Policia Municipal de Girona va imputar, la tarda de divendres, Sarabitj S., de 23 anys d'edat, Sukhjinder S., de 40 anys d'edat i Parminderjit S. W., de 31 anys d'edat, tots tres de nacionalitat índia, com a presumptes autors d'un delicte d'usurpació d'estat civil.

Els fets van passar al voltant de les dues de la tarda, quan un home va anar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, amb la intenció de donar-se d'alta al padró municipal. Per fer la gestió va utilitzar un passaport de la Índia.

Les errades que feia l'home en donar les dades personals i la poca semblança que tenia amb la fotografia del document que presentava van despertar les sospites del treballador municipal, que va pensar que la persona que tenia al davant no era la mateixa que constava al document.

Després d'això, el treballador municipal va avisar l'agent que s'encarrega de vigilar l'accés a l'edifici de l'ajuntament per tal de verificar la identitat de l'home. Davant de les dificultats que hi va haver amb la identificació, es va traslladar el sospitós fins a les dependències de la Policia Municipal de Girona.

Un cop identificat, els agents de la Secció d'Investigació i Seguretat van saber que dos homes haurien pagat una quantitat econòmica a aquesta tercera persona per donar-se d'alta al padró, fent-se passar per una altra persona. Per tot plegat, els agents van imputar tots tres homes com a presumptes autors d'un delicte d'usurpació d'estat civil.