L'Ajuntament de Girona ha sancionat un home que habitualment toca un instrument al carrer després de rebre diverses queixes veïnals. Es tracta d'una persona que toca un instrument de corda per tal que captar l'atenció dels vianants perquè li puguin donar alguna moneda. Sol situar-se habitualment al carrer Santa Clara, tot i que en ocasions, sobretot els dissabtes, ho fa prop del mercat.

L'equip de govern va decidir actuar després que alguns residents del carrer es queixessin perquè la música era constant. Agents de la Policia Municipal van acabar requisant-li l'instrument i només el va poder recuperar un cop va pagar una sanció econòmica de noranta euros. Fonts municipals van indicar que la multa respon a l'incompliment de les ordenances perquè impedien el descans i la tranquil·litat dels residents.

Elsl pidolaires, les estàtues humanes i la gent que toca música al carrer són algunes de les qüestions que també formen part de la revisió de l'ordenança de convivència, que tindrà com a eix central la prohibició de beure alcohol al carrer.

També es preveu incrementar la quantitat econòmica de les multes per aspectes com orinar al carrer o per fer soroll a la via pública provocant molèsties als veïns.