L'Ajuntament de Girona ha tret a licitació el contracte del servei de redacció del Pla de Mobilitat urbana de Girona, que té un pressupost de 101.694 euros amb una durada del contracte de 10 mesos. Segons va explicar el regidor de Seguretat i Via Pública, Joan Alcalà, es tracta del pla que ha d'avaluar tot el relacionat amb la mobilitat als carrers de la ciutat, els fluxos de trànsit, els sorolls i incorporar consells que l'Ajuntament hauria de tenir en consideració.

El Pla de Mobilitat va ser un dels temes que van sortir en el darrer ple municipal. Llavors es va explicar que el darrer Pla datava de l'any 2006 i que el mateix ja preveu que s'actualitzi cada sis anys. Tot i això, l'anterior Pla de Mobilitat mai va sortir a la llum pública i, com va recordar Alcalà, "mai es va aplicar", es a dir, no es van seguir els consells i això "és un estudi en profunditat" i que el preu pel qual es contracta és molt elevat. Potser, va dir el regidor, "no els va agradar el que deia, i per això no es va aplicar". Ara, a partir d'aquest estudi que s'ha d'elaborar, "tindrem les bases per començar a treballar" amb un autèntica Pla de Mobilitat, un tema cabdal per la ciutat.

Entre els temes que incorporarà l'estudi està el que ja va demanar l'Ajuntament sobre la regulació semafòrica dels carrers, que ja està enllesit i que es troba pendent de l'anàlisi dels tècnics municipals.