El diputat al Congrés per Girona, Àlex Sáez (PSC), va demanar a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), que sigui més "exigent" amb el PP si vol mantenir un front comú pel tren convencional. Segons Sáez, Puigdemont "es mostra molt tou i poc exigent perquè CiU necessita el PP a Girona i al Parlament". Sáez va lamentar que l'alcalde no consideri imprescindible que hi hagi partides pressupostàries per al tren en aquest mateix any.

Sáez va assegurar també que "he parlat amb els responsables i la redacció del projecte estava encarregada". El diputat socialista va lamentar que "Veray confongui el ministeri de Foment, amb Adif que és el responsable de gestionar les infraestructures".

Àlex Sáez va recordar que "l'anterior corporació, amb govern socialista, va ser dur amb l'alta velocitat i va presentar al·legacions. A més va aconseguir que canviessin l'estació". En aquest sentit, va recordar a CiU i PP, que "els socialistes han fet les inversions i les obres, mentre que el PP va deixar una inauguració fallida d'Alvárez Cascos".

El representant del PSC va advertir que el "discurs tou" de Puigdemont "és una estratègia de CiU i PP per fer responsables a tercers de la falta d'inversions que hi haurà a partir d'ara". Els socialistes apunten que "CiU serà còmplice de la desinversió que pretén fer el PP a les comarques gironines".

Pia Bosch reclama seriositat

Mentrestant, la portaveu del PSC a Girona, Pia Bosch, en el seu bloc, va recordar la feina feta en el passat per Adif i va apuntar que, en la campanya electoral, el PP es va comprometre a soterrar la via del tren convencional i va recordar que "la situació econòmica era la mateixa que ara". "No seria gens seriós que ara, sense que res hagués canviat, es perdés la feina feta", va dir. A més, Bosch va afirmar que si es pren la decisió política ara, encara es pot iniciar les obres del tren convencional quan acabin les del TAV. "No hi valen excuses, i menys quan l'Estat pren decisions d'inversió en altres parts de l'Estat", va cloure.