La CUP (Candidatura d'Unitat Popular) de Girona va reclamar ahir al regidor del projecte ferroviari de l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, que sigui més "proactiu" en la gestió de les obres del TAV i el futur del tren convencional, i que "no s'encanti" amb relació a aquest tema. Concretament, el grup municipal independentista ha fet una triple petició a Jordi Fàbrega, que espera que sigui atesa durant els pròxims dies.

D'una banda, la CUP demana que es convoqui ràpidament l'Audiència pública ( a banda del Fòrum Ciutadà que té una periodicitat bimensual) sobre les obres del TAV, que té una periodicitat anual i que s'hauria de celebrar pròximament.

En segon lloc, el grup municipal reclama que es convoqui la comissió de seguiment de les obres, que compta amb la participació de tècnics municipals i representants dels diferents grups municipals, i que no es reuneix des del mes de novembre. En aquella ocasió, la formació que lidera Jordi Navarro va demanar organitzar una visita a les obres oberta a la ciutadania i les entitats que encara no s'ha produït.

Preparar-se per Madrid

Finalment, la CUP vol que es concerti de seguida una reunió de tots els grups municipals amb la nova ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, per tractar el futur del tren convencional i altres aspectes del projecte ferroviari. La CUP va recordar que la reunió amb el responsable espanyol d'infraestructures s'arrossega des de l'estiu i considera que "no pot allargar-se més, perquè el tema és transcendental per a la ciutat, i fa massa temps que naveguem en la inconcreció".