La innovació en la jardineria centrarà el cinquè Congrés de Jardineria i Empresa de Catalunya, que se celebrarà el 15 i 16 de febrer al Palau de Fires de Girona en el marc de la primera edició del saló Fòrum Verd, que serà el punt de trobada dels professionals del món de la jardineria.

Les dues jornades de debats se centraran en la professionalització del sector i la creació de sinergies entre subsectors i empreses vinculades al món de la jardineria (jardiners, viveristes, paisatgistes, formadors i empreses vinculades). Així, s'obriran tres debats per parlar de sinergies en tres vessants diferenciats: jardiner-jardiner, amb el Gremi de Jardineria com a nucli d'unió, per conèixer, compartir i créixer; jardiner-paisatgista, amb professionals que treballin en diversos àmbits tant del sector públic com del privat; i jardiner-viverista, per analitzar com es pot utilitzar la planta.

L'objectiu és marcar el camí per a la innovació i per a una professionalització més gran d'un sector dinàmic com és el de la jardineria. El congrés, que té caràcter bianual, està organitzat pel Gremi de Jardineria de Catalunya, coorganitzador del Fòrum Verd, i tindrà la seu estable a Girona, coincidint amb la celebració del saló.

Èxit del Saló dels Vivers

Precisament, el Fòrum Verd pren el relleu al Saló Professional dels Vivers, després de deu edicions i havent rebut 4.000 visitants.

El salódonarà a conèixer al públic les últimes novetats i tendències, tant del sector de la planta com dels complements i s'hi podrà trobar tot allò relacionat amb el cultiu d'arbres, arbustos, coníferes, palmeres, fruiters i cítrics, planta de flor, planta d'interior, adobs i fitosanitaris, hivernacles, jardineria, llavors o mobiliari, entre altres. La cita també posarà especial atenció en les noves possibilitats que s'obren en tots aquests camps.