Els pressupostos de la ciutat de Girona per al 2012 es presentaran en un ple extraordinari el proper 30 de gener però l'equip de govern encara no ha parlat amb cap grup del consistori. Els 10 regidors de CiU, en minoria, els obliguen a sumar-ne almenys tres més de l'oposició per tirar endavant els comptes municipals i la cerca d'aliats, que comportarà converses i acords, encara no ha pogut començar.

L'Ajuntament està acabant d'elaborar els pressupostos i, segons la regidora d'Hisenda i Gestió Municipal, Maria Àngels Planas, les previsions són que "aquesta mateixa setmana" s'enviïn a totes les formacions i ja es pugui començar a parlar amb algun dels grups.

Els comptes arribaran al ple després de prorrogar els del 2011 però el consistori gironí ja els hauria d'haver enviat als partits la setmana passada. De fet, els grups de l'oposició van criticar ahir aquesta tardança ja que consideren que no tindran prou temps per estudiar-los i parlar amb CiU. La portaveu del PSC, Pia Bosch, va assegurar que "no ens estranya perquè la nostra hipòtesi és que tenen la intenció d'aprovar-los amb el PP com ja s'ha vist amb les ordenances fiscals i als últims plens". En el mateix sentit es va manifestar el portaveu de la CUP, Jordi Navarro. "No ens estranyaria que ja esti?gués tot cuinat, dat i beneït", va dir després de valorar que, si els comptes els arriben tard, "no tenim la infraestructura ni l'experiència per analitzar-los amb tant poc temps".

Amb tot, fonts del PP gironí van assegurar que l'equip de govern no ha concertat cap reunió amb ells si bé esperen que sigui a finals d'aquesta setmana, un punt que la regidora Planas va deixar entreveure en assegurar que els contactes s'iniciarien en breu, un cop tots els grups tinguin els comptes a la mà.

Llavors quedarà només una setmana per arribar a pactes i aprovar els pressupostos durant el ple extraordinari del proper 30 de gener.