El projecte "Ojú, mil ulls amb els drogues",de l'Associació per l'Atenció de Serveis i Solidaritat (AASS) dirigida als adolescents del sector Est de Girona ha estat distingit amb un accèssit de la XIX edició dels Premis Reina Sofía.

Aquests guardons anuals estan convocats per la Fundació per a l'Atenció a les Toxicomanies de Creu Roja Espanyola. Precisament, durant l'acte, el president de Creu Roja Espanyola, Juan Manuel Suárez del Toro, va fer una crida a intensificar la tasca de prevenció i assistència enfront de la drogoaddicció, malgrat la crisi. El president que va mostrar una "raonable alarma" davant l'evolució del consum d'estupefaents, especialment entre els joves, va recalcar així mateix que l'augment de les drogues sintètiques enfront de la cocaïna i l'heroïna obliga a demostrar capacitat de reacció per afrontar adequadament el problema.

El projecte gironí s'emmarca dins del Pla Integrant Accions (Comissió Hàbits Saludables) i el Pla Educatiu d'Entorn del sector Est de Girona on hi participa l'Ajuntament de Girona i la Generalitat així com altres entitats i institucions. S'actua en l'alumnat de cicle superior de les escoles del sector (Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família).

L'accèssit del projecte "Ojú, mil ulls amb els drogues" és compartit amb el projecte de la Setmana de la Salut amb la qual l'Ajuntament de Lleó va combatre l'addicció al tabac en els centres educatius del municipi. Els premiats han estat el projecte integral de prevenció, assistència i reinserció de drogodependents "Cap a un nou rumb", de l'Associació Nou Rumb, el programa d'assessorament i orientació "Universan@s", de la Universitat de Múrcia, "Adolescents addictes", un reportatge emès per la cadena autonòmica madrilenya dins del seu programa Trenta Minuts, i "Entre Tots", un programa de prevenció universal en les escoles desenvolupat per Projecte Home Catalunya.