La candidata d'ERC a l'alcaldia de Girona, Blanca Palmada, ja ha escollit company de viatge. L'actual delegat de la Generalitat, Jordi Martinoy, serà el número 2 de la llista municipal. Martinoy ja ha rebut el vistiplau de l'executiva local i de l'assemblea i només s'haurà de sotmetre a la ratificació.

Blanca Palmada volia sumar a la seva llista una persona reconeguda, que no generés rebuig i que complementés el seu propi perfil com alcaldable. Va valorar el currículum de l'actual delegat del Govern, així com el fet que és una persona ben vista en diversos sectors socials i amb experiència de gestió i es va marcar com a objectiu convèncer Martinoy perquè no abandonés del tot la política. Martinoy preveu retornar a la seva plaça com a funcionari quan cessi , concretament reprendrà la tasca com a jurista en temes d'infància, però disposarà de temps per dedicar-se la política municipal. El mateix delegat va concretar que no es tracta d'una recol·locació, perquè ara retornarà a la seva feina. Un cas semblant al de Blanca Palmada, que ha tornat a la UdG, després de ser comissionada d'Universitats.

Jordi Martinoy va néixer a Torroella de Montgrí l'any 1967, encara que viu a Girona des de fa 20 anys. És llicenciat en Dret i va cursar un màster en Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va aconseguir una plaça com a funcionari del Cos Superior de la Generalitat després de superar unes oposicions i ha desenvolupat funcions de tècnic jurista en diversos departaments i com a assessor jurídic d'ens locals.

El delegat del Santa Caterina

En el seu currículum polític, sempre de la mà d'Esquerra Republicana de Catalunya, figura haver estat regidor a Torroella entre el 1991 i el 1995. Posteriorment, i gràcies al primer pacte del tripartit, va ser nomenat director dels serveis territorials de Governació i Administracions Públiques a Girona l'any 2004. Però l'expulsió d'Esquerra del Govern de Pasqual Maragall va fer-lo caure de la taula de delegats.

Però les eleccions següents va ser ERC qui va assumir les competències i el 2006 va assumir el càrrec de delegat del Govern a Girona. Sota el seu mandat s'ha fet el projecte més emblemàtic: la inauguració de la nova seu de la Generalitat a l'antic Hospital de Santa Caterina. De Martinoy, fins i tot els opositors, han reconegut la seva capacitat per coordinar el trasllat dels serveis territorials, per la bona col·laboració amb els tècnics que han preparat el projecte i, sobretot, per la modernització de l'administració.