L'Ajuntament de Girona té detectats uns 2.500 garatges privats que actualment no estan pagant cap taxa de gual a l'Ajuntament. Estan situats, sobretot, als barris dels afores de la ciutat. N'hi ha a Fontajau (156), Montilivi (434), Montjuïc (497), Pedret (8), Pont Major (136), Palau i Sant Pau (864) i el marge esquerra del Ter, on hi ha Taialà, Domeny i Germans Sàbat (en sumen uns 400). En aquest cens encara queda revisar els carrers de les Pedreres.

L'Ajuntament ha fet un treball de camp i ha comptabilitzat aproximadament 6.800 punts d'entrada de vehicles. L'estudi s'ha fet edifici a edifici per comprovar en quins immobles entren vehicles i si paguen la corresponent taxa per l'entrada de vehicles. D'aquests, n'hi ha 2.496 no estan pagant cap taxa a l'Ajuntament, mentre que els 4.300 restants sí que ho fan (2.600 són unifamiliars, 800 són de comerços i 900 de comunitats de veïns).

L'àrea de mobilitat de l'Ajuntament de Girona està estudiant què fa amb els propietaris d'aquests garatges que no paguen gual, segons ha assenyalat la tinenta d'alcalde, Isabel Salamaña. Molts cops s'ha observat que hi ha la vorera rebaixada o que s'ha posat un ferro o una fusta a la calçada perquè el vehicle pugui superar la vorera i arribar fins a l'aparcament. També s'han trobat casos on sí que es paga el gual, però no hi ha cap placa que ho assenyali.

La situació sí que està solucionada per les noves construccions. Des de fa tres anys, l'equip de govern obliga als nous edificis a pagar el gual per poder accedir als aparcaments. Pel que fa als habitatges que fa anys que tenen estacionament privat a la seva finca i que no estan pagant la taxa, ara per ara només s'actua en cas de conflicte. En molts casos succeeix que un propietari decididex demanar el permís per entrar al seu garatge per garantir que cap altra persona hi deixarà el seu cotxe al davant. En aquest cas, l'Ajuntament sol requerir a tots els habitatges del sector a seguir el mateix camí. El que es vol evitar és un greuge comparatiu.

Recaptació

De fet, si l'Ajuntament decidís fer pagar la taxa als 2.500 propietaris de garatges, s'obtindrien molts ingressos. Cada any es recaptarien entre 23 i 35 euros per metre líneal (segons el barri). En la franja més baixa (als sectors de la ciutat on valen menys) i amb guals de només tres metres ja s'obtindrien 177.500 euros cada any.