Treball i Formació/DIE de l'Ajuntament de Girona ha signat tretze convenis de col·laboració amb entitats per tal que aquestes acullin els alumnes dels tallers d'ocupació per a la realització de pràctiques laborals.

Els tallers d'ocupació, promoguts pel Servei d'Ocupació de Catalunya, són programes en què els alumnes-treballadors realitzen ?obres de servei públic o serveis d'interès social, la qual cosa el possibilita l'aprenentatge pràctic de cada especialitat en el context laboral. Al gener es van iniciar el tallers d'ocupació en les especialitats d'auxiliars d'ajuda a domicili, ram de paleta i mediació intercultural. Els convenis han estat signats amb ICASS i el Departament d'Acció Social i Ciutadania perquè els alumnes que cursen l'especialitat d'ajuda a domicili facin les pràctiques als centres residencials Girona-Palau i Puig d'en Roca. En aquesta especialitat també es realitzen pràctiques a través de MIFAS, Consorci de Sant Gregori Joan Riu i Assisgran.

Per altra banda, el Taller d'Ocupació de construcció, dedica el seu projecte a la reparació i restauració del teulat de Treball i Formació/DIE i a crear les noves dependències del Club de la feina. Pel que fa Mediació Intercultural s'han firmat convenis de pràctiques amb el Departament de Justícia, IAS (Santa Caterina), ICSS (hospital Josep Trueta), Consorci de Benestar Social, Càritas, Accem, Ser.Gi i Eina.

La tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, valora molt positivament les col·laboracions i afirma que es busquen nous acords.