Segueix-nos a les xarxes socials:

VILABLAREIX

El Celler de Can Roca converteix Girona en la capital mundial del vi

Més de 400 enòlegs, viticultors, elaboradors, sommeliers i distribuïdors assisteixen a un gran tast i debat al voltant del món vitivinícola

El Celler de Can Roca converteix Girona en la capital mundial del viMARC MARTÍ

El Celler de Can Roca ahir va convertir Girona en la capital mundial del vi amb una festa que va reunir 425 elaboradors, enòlegs, viticultors, sommeliers i distribuïdors, majoritàriament de les comarques de Girona. Entre ells hi havia els tretze productors que Josep Roca i la psicòloga Imma Puig han visitat, durant els últims quatre anys, per tal d´escriure l´assaig 'Rere les vinyes'.

La Festa de les persones del vi, tal com es va denominar l´acte que ahir es va organitzar a l´Àgora de l´Espai Mas Marroch, a Vilablareix, es va convertir en un gran tast (amb més de 5.000 copes) i un debat centrat en el món del vi, en el qual referents internacionals van analitzar productes elaborats en els llocs més dispars del món.

Els experts i els vins

Aquests experts eren Matías Michelini (Argentina), Raül Bobet (Talarn), Reinhard Löwenstein (Alemanya), John Wurdeman (Geòrgia), Pierre Overnoy (França), Elisabetta Foradori (Itàlia), Ricardo Pérez-Palacios (Bierzo), Alvaro Palacios (Prior, William Harlan (Califòrnia), Christian Moueix (França), Lalou Bize-Leroy (França), María José López de Heredia (La Rioja) i Sara Pérez (Priorat).

El sommelier gironí Josep Roca va explicar que l´acte volia ser un homenatge a les persones que hi ha darrere del vi. «He assistit a moltes festes de la verema, o d´altres festes relacionades amb la vinya, però mai havia viscut una festa dedicada a les persones del vi, i això és el que hem fet avui», va destacar.

El tast de vins va començar després d´una presentació inicial a càrrec de Roca i Puig. La psicòloga va introduir cada cellerer i, després, aquest va explicar la seva història i va parlar dels seus vins; finalment, Josep Roca va fer un perfil de cadascun d´ells. Mentrestant, i a mesura que cada expert realitzava la seva intervenció, els assistents a la festa tenien l´oportunitat de tastar el mateix vi.

A través de les seves explicacions es van poder conèixer productes dels llocs geogràficament més dispars i diferents tècniques i maneres de produir el vi, des de l´ús de sistemes ancestrals (com ara fer vins en tines de terrissa) fins a d´altres mètodes basats en la biodinàmica.

Persones «especials»

L´origen de la celebració és el llibre Rere les vinyes, que Josep Roca ha escrit juntament amb la psicologa Imma Puig, que fa classes a Esade i treballa, entre d´altres, amb el FC Barcelona i el Celler de Can Roca en la gestió d´emocions i grups. Per escriure el seu llibre, el sommelier gironí i la psicòloga han recorregut cellers de tot el món regentats per persones «especials», amb personalitat en el món del vi, que ahir van assistir a l´acte. «Tots plegats som persones que posem l´atenció i la vida en el vi», deia Josep Roca.

Prem per veure més contingut per a tu