Segueix-nos a les xarxes socials:

Demanen 7 anys de presó per a un jove que espiava el mòbil de la seva parella

Li va regalar un telèfon que tenia instal·lat un programa que li permetia accedir al contingut en el dispositiu

Un jove de 22 anys, J.F.J. s'enfronta a set anys de presó per controlar la seva parella, a la qual va regalar un mòbil amb un programa espia instal·lat que li permetia accedir en tot moment a la seva ubicació, així com a tot el contingut del seu dispositiu telefònic incloses les contrasenyes.

Segons l'escrit de qualificació provisional a què ha accedit Europa Press, el jove és "gelós, possessiu i manipulador". Va començar a sortir amb una altra jove amb la qual va mantenir una relació des d'octubre de 2014 a juliol de 2015. Durant aquest temps, sosté la Fiscalia, "ha humiliat i vexat, així com controlat i aïllat a la seva parella".

A tal punt va arribar el seu desig de control que "per aconseguir el seu propòsit de saber sempre on era, que anava a fer i amb qui i de què parlava, li va instal·lar un sistema espia al mòbil que li va regalar". Aquest programa li donava accés a tot el contingut del mòbil, des de les converses telefòniques que podia gravar, els seus missatges de correu i whatsapp, fins a fotos, ubicació i contrasenyes.

Tal va ser la situació de control que la jove parella va arribar a sospitar que en tot moment l'acusat conegués cadascun dels seus passos. La relació, segons Fiscalia, va arribar a ser "insuportable" tot i que cada vegada que la jove intentava trencar, J.F.J. li demanava perdó i l'amenaçava amb suïcidar-se si ella li abandonava.

Finalment, al juliol de 2015 la jove es va adonar que tenia instal·lat un sistema espia al mòbil i va optar per acabar amb la relació. Dies després d'haver trencat, segons el Ministeri Públic, l'acusat va començar a amenaçar-la perquè li lliurés el telèfon mòbil.

La Fiscalia qualifica tots aquests fets com un delicte contra la intimitat per revelació de secrets i pel qual li reclama quatre anys de presó. A més, li demana tres anys de presó per tres delictes de coaccions, i mesures d'allunyament per una falta de vexacions injustes.

En aquest últim aspecte, des de Fiscalia es reclama que s'imposi a l'acusat la prohibició durant vuit anys i mig de comunicar-se per qualsevol mitjà o aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres.

Prem per veure més contingut per a tu