Segueix-nos a les xarxes socials:

Podria evitar el judici

Caballé pacta amb Hisenda per estalviar-se el judici

La soprano va desviar a Andorra més de 500.000 €; ha acceptat una sanció del 50% i una pena menor de presó

Caballé pacta amb Hisenda per estalviar-se el judiciArxiu/Marta Pich

La soprano Montserrat Caballé ha pactat amb l'Agència Tributària una multa de poc més de 250.000 euros pel frau fiscal comès el 2010 en desviar 508.000 euros de l'IRPF a Andorra. Ja abans de ser interrogada com a imputada per frau fiscal, Caballé i Hisenda estaven negociant com evitar el judici. A la primavera va retornar, en dues tandes, el més de mig milió d'euros desviat. Ara s'ha acordat pagar una multa del 50%, quan normalment és del 65%, cosa que li suposarà l'atenuant de reparació del dany i una pena menor de presó, cosa que podria evitar el judici, segons han avançat 'El Periódico' i 'El País'.

Caballé, que ara té 81 anys i es troba en un estat de salut precari. La fiscalia assegura que Caballé va cobrar el 2010 uns dos milions d'euros i els va ingressar en un banc d'Andorra per eludir el pagament d'impostos a Espanya, malgrat que Barcelona és el seu lloc de residència habitual. En el seu interrogatori, fet al seu pis barceloní, la cantant va dir que vivia a Andorra i que només baixava a la capital catalana per agafar avions a l'aeroport del Prat.

A més de no admetre el frau davant del jutge, va declarar que aquell any va cobrar 300.000 euros d'unes gravacions, i no pas dos milions com assegura el ministeri públic, i que per tant no podria haver defraudat 500.000 euros en l'IRPF.

Prem per veure més contingut per a tu