Un gol de Pohjanpalo en la seva única ocasió ha donat aquest dissabte a Finlàndia un triomf històric davant Dinamarca (0-1) en el seu debut en un gran torneig, en un partit marcat per l'aturada cardíaca que ha patit el danès Eriksen i que va provocar la suspensió del joc durant hora i mitja.

L'estrella de Dinamarca ha estat el protagonista absolut. Però per motius inesperats. La seva caiguda ha transformat el partit en un drama que no ha acabat en tragèdia, però ha alterat el seu desenvolupament fins a tal punt que el que semblava destinat a un triomf danès ha acabat en la primera gran sorpresa de l'Eurocopa.

Dinamarca, que havia estat superior fins que s'ha produit l'accident i volia dedicar-li el triomf al seu company (ja traslladat a un hospital, estabilitzat i despert), ha acabat feta una mar de nervis i de frustració, conscient que la derrota complica molt les seves opcions en un torneig al qual arribava com a aspirant a fer una cosa important.

D'aquí a cinc dies jugarà contra Bèlgica, precisament l'únic equip capaç de guanyar-li en aquest període. Dinamarca està obligada a puntuar per poder seguir amb vida. A Finlàndia, en canvi, se li obre un panorama inesperat i es veu amb opcions de continuar fent història.