La 15a Marnaton de Cadaqués reuneix més de 1.500 nedadors

Kjell Laudon i Ona de Miguel es van proclamar guanyadors de la prova de 4,5 quilòmetres

A la curta, la de 2,5km, van pujar al podi Joan Barceló i Avril Amor

Emporda.info

La quinzena edició de la Marnaton eDreams de Cadaqués, celebrada el dissabte 16 de setembre, va ser tot un un èxit, reunint prop de 1.500 nedadors i nedadores. Tot i que el temps va ser favorable, la mala maror de la zona de Cala Jugadora no van permetre dur a terme la sortida de la prova clàssica de 6,5 km. I és que, per la seguretat dels nedadors, els organitzadors van retallar la distància, deixant-la en 4,5 km. "Fer un canvi d'última hora sempre és complicat, però tenim experiència i estem preparats per a aquesta mena d'eventualitats. La mar estava moguda, però crec que hem aconseguit que els nedadors puguin gaudir de la jornada de manera segura", explica David Campà, director de Marnaton. "Hem retallat la distància llarga perquè tothom pugui nedar i viure aquesta increïble experiència sense problemes", afegeix.

Els resultats

La que és la prova més emblemàtica de la Copa Marnaton eDreams, el circuit de natació en aigües obertes de referència a Catalunya, plantejava tres tipus de travessies. Un cop més, el guanyador de la prova llarga (la de 6,5 km que va ser reconvertida en 4,5 km) ha estat Rafa Cabanillas (53′ 53″), seguit d'Adrià Luque (57′ 03″) i Benet Pons (57′ 19″). En categoria femenina, Mireia Gómez (1.04′ 32″ ') ha quedat primera, seguida d'Anna Aïda Martí (1.06′ 10″) i Núria Soriano (1.06′ 50″).

En la distància mitjana, Kjell Laudon (58'24'') ha estat el campió absolut, seguit de Victor Laemle (58'34'') i Javi Navarro (58'44''). Ona de Miguel (1.09'22'') ha guanyat en categoria femenina, seguida de Maria Cinta Altadill (1.09'24'') i Emmanuelle Gleizes (1.09'43'').

Finalment, en la distància curta, Joan Barceló (31'02'') ha quedat primer en categoria masculina, seguit per Albert Puig (31'04'') i Mario Guillén (31'06''). En categoria femenina, Avril Amor (34'50'') ha estat la guanyadora, seguida de Carlota Canut (35'32'') i Emma Feliu (35'53''), que han quedat segona i tercera respectivament.

Els més petits també han estat protagonistes gràcies a la Marnaton Kids by Danone. Els nedadors més joves, d'entre 5 i 13 anys, s'han posat a prova en les distàncies de 50 m, 100 m, 200 m i 400 m.

Pròximes proves

El calendari de Marnaton ara continua. El pròxim 30 de setembre el circuit de natació en aigües obertes celebra la Marnaton eDreams Barcelona by Open Arms, mentre que el 14 d'octubre es trasllada novament a les Illes Balears per a celebrar la segona edició de la Marnaton eDreams Eivissa by Baleària. Finalment, el 21 d'octubre, l'organització torna a Cadaqués per a celebrar una nova Swimrun eDreams Cap de Creus by HEAD i tancar així la temporada d'esdeveniments.