La Marató d’Empúries se celebrarà el 29 i 30 d’abril a l'Escala

La cursa escalenca tindrà recorreguts de 42, 21, 10 i 5 km i un circuit infantil

La presentació de la prova, aquest dimecres

La presentació de la prova, aquest dimecres / AJUNTAMENT DE L'ESCALA

Redacció

La Marató d’Empúries arriba a la 18a edició i ho fa novament com a Campionat de Catalunya. Al voltant d’aquesta cursa, que va tenir la primera edició fa 20 anys, s’han anat incorporant altres proves amb el pas del temps, com la Mitja Marató d’Empúries o la Cursa dels 10 km quilòmetres d’Empúries (13a edició), les curses infantils (9a edició) o, més recentment, la cursa de 5 km i el Campionat de Marató, Mitja Marató i 10 km minimalista i descalcista d’Empúries (5a edició).

Aquesta edició és la primera que recupera les seves dates tradicionals des del 2019, en què la prova de la Marató es va haver de suspendre per tramuntana. Després, la Covid, en primer lloc, i la coincidència amb la Marató de Barcelona, l’any passat, no havien permès complir amb la cita tradicional al voltant de l’1 de maig.

En aquesta ocasió, les diferents proves vinculades a la Marató d’Empúries se celebraran entre els dies 29 i 30 d’abril, amb el recinte del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries com a punt de sortida i d'arribada, com ja és tradicional. Les inscripcions es poden fer través del web https://esportslescala.cat/marato-dempuries/ .

Aquest any es recupera el servei de llebres per ajudar els corredors a seguir un bon ritme. Així s'ha anunciat a la presentació oficial que s'ha fet aquest dimecres al MAC-Empúries, en què ha participat l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill, la directora del MAC-Empúries, Marta Santos, el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, i el regidor d'Esports, Boran Minic.

La Marató d'Empúries manté el mateix recorregut dels darrers anys, dissenyat pensant en fer-lo urbà i atractiu de cara al corredor, aprofitant al màxim la façana litoral de l’Escala, des de la costa d’Empúries fins al port.

El dissabte, 29 d'abril, també es fa la Fira del Corredor, coincidint amb la recollida de dorsals i dels obsequis que dóna l’organització als participants. Aquesta, es fa al pavelló municipal d’esports i compta amb diferents botigues que ofereixen els seus productes i roba esportiva. La Marató d’Empúries és organitzada per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de l’Escala, amb el suport de la Federació Catalana d’Atletisme.

TEMES