19 hores, 49 minuts i 30 segons és el nou rècord, i el temps que ha trigat Kilian Jornet a completar els 171 quilòmetres, amb 10.000 metres de desnivell de l'Ultra Trail del Mont Blanc, a Chamonix, avui dissabte 27 d'agost.

Amb 34 anys, el català ha signat la seva quarta victòria a la prova, després d'onze anys fora del primer lloc.

La victòria s'ha decidit a partir del quilòmetre 130, després de l'avituallament, quan, un canvi de ritme durant l'ascens al Cap dels Vents, Jornet ha avançat el seu rival més proper, el francès Mathieu Blanchar, que ha arribat segon, amb un crono de 19 hores 54 minuts i 50 segons, el segon, i darrer temps per sota de les 20 hores. El tercer classificat ha estat el britànic Tom Evans que arribat mitja hora més tard que els seus companys de podi.

Jornet afrontava aquesta cursa a Chamonix, després de recuperar-se de la Covid-19, i amb certs problemes físics, amb rampes i més cansament físic que de costum, segons ha declarat després d'arribar a la meta, que es notava tant en baixades i pujades. Però tot i les adversitats, ha demostrat poder mantenir el cap fred, reservar forces, i trobar el moment adequat per llançar l'atac que l'ha dut a la victòria.