La Duatló Rural de Fortià es consolida

Aquesta va ser la primera edició que incorporava la modalitat de Gravel

La Duatló Rural de Fortià es consolidaMarçal Mallart Mataró

23

Aquesta era la primera vegada que la variant de Gravel estava inclosa en la Duatló de Fortià, i la rebuda va ser positiva. Jose Luis Cruz Infantes es va proclamar campió en la modalitat de BTT individual i Bernat Caballero Hernández en la modalitat de Gravel individual. Els dos atletes, amb experiència contrastada, van quedar campions de cada modalitat amb claredat respecte a els altres corredors. Jose Luis Cruz Infantes va fer un temps de 2h07:23.6 en la modalitat de BTT i Bernat Caballero aconseguia un temps de 2h 09:45.3 a la variant de Gravel. Cruz ja és un clàssic en el duatló de Fortià, aquest és el 4t any que hi participa i el quart any que guanya (3 anys en individual i 1 en mixte). La diferència de poc més de dos minuts revela la dificultat de la prova i un cop més evidencia que el duatló de Fortià és una prova competida. A la classificació general l’equip que va obtenir un millor temps fou el Montero’s, format per Eva Montero i Beni Montero, amb un temps de 2h02:17.4.

El segon equip mixt en acabar la prova vas ser el RufaCC Núria Arenas Pijoan i David Magariño Cabeza, amb un temps de 2h25:28.3. La meteorologia va endurir la competició. Quan s’arribava a l’hora de prova el vent va començar a bufar i el sol també complicava les condicions del duatló, molts dels corredors destacaven aquest fet.

Ja és un clàssic

Amb aquesta sisena edició el Duatló de Fortià es consolida com a prova i des de l’organització n’estan molt contents. «Cada any anem a més, tot i aquests mals anys de la pandèmia, n’estem molt contents», explica Toni Segura.

La prova, que està cronometrada per l’empresa TicTac Crono , compta amb un recorregut planer que agrada a molts participants. «La gent queda contenta del desenvolupament de la cursa i ens asseguren que volen repetir. El tram amb ombra del corriol sembla molt fàcil, però no ho és i els participants en destaquen la seva dificultat» remarcaven des de l’organització.

Les característiques de ser un circuit planer, sense pujades ni baixades condicionen els corredors que no ha participat mai a la prova de Fortià i això els obliga a no parar de pedalar al límit durant els 33 quilòmetres del circuit.