L’Agrupació Esportiva Roses ha celebrat el seu cent aniversari aquest 2021, un segle d’història viva de l’esport a l’Alt Empordà que serà reconegut en la gala dels premis Amos de l’Àrea que organitzen aquest Setmanari i el Consell Esportiu. El pròxim 24 de novembre a les set de la tarda, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, el club rosinc rebrà el reconeixement als seus cent anys d’existència en la novena i desena gala del futbol altempordanès en una de les seves millors temporades des del punt de vista esportiu i social. De fet, Alioune Gueye i Pavlo Bylo són el màxim golejador i porter menys golejat de la temporada 2020-21 a Tercera Catalana, el curs que els homes de Ramon Pérez han assolit l’ascens a Segona Catalana. A més, el creixement del futbol base i la creació del futbol femení al Mas Oliva han acompanyat un any del centenari marcat per les bones notícies i èxits esportius i socials de l’entitat.

Imatge d’arxiu de l’antic Camp de la Ciutadella | EMPORDÀ

«Vam poder celebrar la presentació del llibre commemoratiu dels nostres cent anys d’història el dia 2 de juliol amb la presència de representants de l’Ajuntament, la Generalitat i la Federació Catalana de Futbol. També vam editar un vídeo, vam regalar una samarreta personalitzada als jugadors i membres del club, a més de celebrar la presentació aquest passat dia 1 de novembre. Vam presentar més de tres-cents cinquanta jugadores i jugadors i vam disputar un partit entre veterans de diferents èpoques», explica Sergi López Zunón, president de l’AE Roses des de fa més de dotze anys. Segons el màxim representant del club, l’entitat es troba en un dels seus millors moments de la història gràcies a la feina que es porta fent des de fa una dècada, amb un projecte que continua creixent dia a dia.

Tanmateix, a l’agenda, «ens queda pendent fer un dinar de germanor per a les persones del club de totes les èpoques. Gent de Roses que vulgui celebrar amb nosaltres aquesta festa. És una de les entitats més antigues del poble, sempre ha estat molt vinculada als actes de la vila, i volem que tothom s’ho faci seu», afegeix el president a les portes d’acabar l’any del centenari del club, fundat l’any 1921.

AE ROSES

  • Any de fundació - 1921
  • President - Sergi López
  • Categoria - Segona Catalana
  • Anècdota - El dia 1 de novembre es va celebrar la presentació de l’AE Roses 2021-22 amb un rècord per a l’entitat. En total, es van presentar 26 equips, amb 358 jugadors i jugadores, i 44 persones responsables del desenvolupament del dia a dia de l’entitat. Unes xifres inèdites al municipi, que va comptar, també, amb un partit entre veterans de diferents èpoques el mateix dia.