La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va fer públics la setmana passada els calendaris dels equips de la comarca. Per a la temporada 2020-2021, la categoria que tindrà més equips de la contrada serà Tercera Catalana, amb la presència de l'Adepaf i el Grifeu, que s'han mantingut, i de l'Escolàpies, que ha pujat amb el seu equip de sots-25.

Aquests tres equips, i tota la resta, debutaran el cap de setmana del 17-18 d'octubre. En el cas dels del blau fosc, ho faran a casa el dissabte 17 (18 h) contra el recent ascendit Porqueres, i en el cas dels de groc, s'hauran d'esperar a diumenge (17.30 h), quan debutaran amb el Banyoles, un dels equips forts de la lliga. Finalment, els de vermell tornaran a la categoria jugant a la pista d'un rival dur de batre, la Vall d'en Bas, dissabte (19 h).

Tres equips implicaran tres duels derbis: el primer serà en la jornada 3, amb l'Escolàpies-Grifeu, el 31 d'octubre (17.30 h); el segon, l'Adepaf-Escolàpies de la jornada 8, el dissabte 12 de desembre (18 h), i el darrer, la setmana següent, en la jornada 9, entre el Grifeu i l'Adepaf (18 h).

A Segona Catalana també jugaran tres equips de casa nostra: dos de femenins, el Vilafant i l'Escala, i un de masculí, el Vilafant. El debut de les vilafantenques serà a casa contra el Salt el dissabte 17 d'octubre (19.30 h), el mateix dia que les escalenques rebran el Calella ( 18 h). El derbi entre els dos conjunts es farà esperar, ja que no es disputarà fins al 23 de gener (18 h) a casa les anxoveres, que han ascendit de Tercera.

Pel que fa al masculí taronja, que també ha pujat de Tercera Catalana, debutarà a la categoria a casa del Torroella, el dissabte 17 d'agost (17.30 h).

Grups de dotze

La federació ha confeccionat unes lligues amb més grups però amb menys equips per grup (12) per tal de reduir relativament els contactes entre jugadors amb motiu de la Covid. Aquest fet ha permès confeccionar almenys un grup, a Tercera Catalana, amb conjunts només gironins i estalviar als clubs haver de fer desplaçaments de més d'una hora i mitja fins a la província de Barcelona. Aquesta era una reclamació molt present en els equips de la província, però sobretot d'aquells situats més a l'extrem nord, com és el cas del Grifeu-Llançà.

Abans de començar la lliga, els equips disputaven el tradicional Torneig Tramuntana, que enguany encara no se sap si es farà.