34

Galeria d'imatges de la Mitja de Figueres

Prop d'un miler de corredors han participat, aquest diumenge al matí, en la quarta edició de la Mitja Marató de Figueres, en dos circuits diferents de 10km i 21km, per celebrar una de les proves atlètiques marcades en el calendari a l'Alt Empordà. La sortida davant la Torre Galatea ha donat pas a l'inici del recorregut que ha sortit de la ciutat de Figueres per la Ronda Sud passant per Vilabertran, Peralada i Cabanes, tot travessant la plana de la comarca, per creuar la línia de meta situada a la Plaça Catalunya.

Sense incidents a destacar en cap de les proves, la climatologia ha acompanyat amb una temperatura perfecta per a celebrar la prova, amb el cel ennuvolat, tot i que la pluja d'aquesta nit ha deixat el paviment urbà humit, havent d'extremar la precaució fins a sortir del nucli de Figueres. A partir d'aquí, l'ambient festiu ha estat present durant tota la jornada, des de la prèvia amb La Menuda a la Plaça Catalunya -que ha comptat amb uns quatre-cents nens i nenes-, fins als avituallaments i espais d'animació repartits per tot el circuit per convertir la Mitja Marató de Figueres en una festa de l'esport per a tothom.

En la prova de 21 km, Dimitrijs Serjogins (1:06:05.56) ha sigut el guanyador en categoria masculina, mantenint un ritme constant durant tota la prova, i la manresana Meritxell Soler (1:19:26.91) repeteix per segon any consecutiu com a primera classificada de la mitja marató en categoria femenina. Mohamed El Ghazouany i Samir Ait Bouychamane han completat el podi masculí i, per la seva banda, Sílvia Segura i la madrilenya Victoria Pradilla han ocupat el segon i tercer calaix del podi femení respectivament.

Respecte al kilòmetre llençat, el corredor i corredora més ràpid en els primers 1000 metres i que compltés la Mitja Marató de Figueres, se'ls han emportat el manresà Jan Bayona i la mateixa Meritxell Soler.

Roura repeteix victòria

En 10 km, Enric Roura (33:27.75) ha tornat a endur-se per segon any consecutiu la prova masculina i Anna Puigbert (40:03.61) ha ocupat el calaix més alt en femení. Enric Voldu i Ferran Coll han completat el podi en masculí i, en femení, Berta Bover i Cristina Vilarnau han estat la segona i tercera corredora més ràpida de la prova.

La Mitja va tenir com a preludi les curses de la Menuda, amb més de quatre-cents participants.

18

Galeria d'imatges de la Menuda de la Mitja de Figueres