Els sèniors masculins del Vilafant, a Segona Catalana, i de l'Escala, a Tercera, respiren més tranquils després de sumar els dos punts el cap de setmana passat. Els de taronja, es van desfer el dijous de la setmana passada del cuer, el CESET (57-71) en un partit on van quasi sentenciar al primer quart (15-28).

Els homes de Jordi Burgas són desens, el primer equip que faria la promoció de permanència, en aquest cas, en camp a favor. Empatats amb el Vic, necessiten que els de la plana perdin un dels dos partits, tot i que juguen amb CESET i Ripoll, o que el Sant Celoni punxi en els dos dues restants, amb la condició que els vilafantencs ho guanyin tot, dissabte a casa contra el Ripoll (19.30 h), la primera final.

L'Escala, per la seva banda, va vèncer el Santjoanenc, tercer classificat, gràcies a un molt bon inci dels d'Albert Comas, que van tenir un gran avantatge en alguns moments del partit (69-57). Els de blau cel també són desens, però a Tercera és el primer equip que se salva directament. Dilluns 29 van jugar contra l'Adepaf (92-93) en el partit avançat de la penúltima jornada de lliga: ara tenen la salvació a les seves mans, depenen de l'última jornada contra el Salt.

Precisament l'Adepaf, gràcies a la victòria de l'Escala contra el Santjoanenc i gràcies al seu triomf contra el Salt (55-66) s'ha assegurat la segona plaça del grup, amb divuit victòries -nou de seguides- i només sis derrotes, ara set després de perdre amb l'Escala. La segona posició donarà als figuerencs alguna opció de pujar a Segona Catalana, en funció de com es repartteixin les places, cosa que no se sabrà fins d'aquí unes setmanes.

El Grifeu, l'únic que guanya

Una categoria per sota, el Grifeu-Llançà va seguir amb la bona línia i va guanyar el Sant Hilari (66-71) per continuar regnant a la categoria. Els llançanencs són a quatre victòries de proclamar-se campions de lliga.

Va ser l'únic que va guanyr, ja que en el mateix grup, l'Escolàpies va punxar a Fontajau, segon classificat (75-60) i el Castelló no va poder guanyar a la pista del Palafrugell (71-61).

Finalment, en femení, a Segona, el Vilafant no va poder superar un dels de dalt, el Femení Osona (65-54), i perd opcions de fer play-off d'ascens a Primera. El Roses, per la seva banda, va caure amb l'Olot (33-63), penúltim classificat.

I a Tercera Catalana, l'Escolàpies va vèncer el Tossa, cuer de la categoria, per un clar 26-64; d'aquesta manera suma la quarta victòria de la temporada.