L'Alt Empordà n'ha tingut prou amb un any per convertir-se en un pol d'atracció per al MIC -Mediterranean International Cup. Si l'any passat creixia de forma exponencial, passant d'un a nou camps, enguany es consolida mantenint-ne el nombre. Encara que, això sí, amb alguns canvis respecte a les vuit localitats. Els camps de Bàscara, Castelló d'Empúries, Figueres, l'Escala, la Jonquera, Llançà i Sant Pere Pescador continuen a la llista de seus d'aquesta 19a edició, que pateix la baixa de Navata. Per contrarestar-ho, s'hi afegeix Peralada compensant el buit que els ha deixat el Torneig Vila. Aquests municipis altempordanesos representen una quarta part del MIC, que compta amb 37 seus i se celebrarà del 17 al 21 d'abril amb prop de 1.100 partits. A banda de Roses, que també acollirà el torneig en forma d'allotjament.

«Des de l'any passat, vam intentar proposar i posar en pràctica l'ampliació de les categories, com a resposta també a la demanda d'estirar el MIC a totes les comarques gironines. És un orgull que arribi fins a l'Alt Empordà amb tantes seus. És un reflex de la implicació i entenem que tothom va quedar content. Esperem que tot torni a anar igual de bé», explica el director del MICFootball, Juanjo Rovira. Després d'assegurar-se ser l'epicentre de la competició fins a l'any 2020, Figueres tornarà a ser un dels pesos pesants del torneig internacional amb l'Estadi de Vilatenim com a principal punt de partida. La inauguració del MIC serà dimecres 17 a les 11 h del matí i també hi haurà una part de la clausura amb dues finals de cadets i infantils de primer any, que es disputaran diumenge 21. «Quan arribes a un lloc per primera vegada, no saps com és la instal·lació i la gent d'allà tampoc coneix a la perfecció l'esdeveniment, sempre hi ha alguna dificultat en la coordinació. Enguany, tot això s'ha pogut solucionar i, si ja va anar bé l'any 2018, aquest esperem superar-ho», afirma.

Competir al màxim nivell

Any rere any, el MIC es referma acollint joves de clubs d'arreu que donen el millor de si mateixos per mostrar el seu talent i qualitat a la resta del món. Es posen sota la lupa davant de cercapromeses i d'infinitat de retransmissions televisives o per streaming que poden seguir-se des de qualsevol racó del món. La qual cosa significa que l'Alt Empordà se situarà al mapa. Sobretot, tenint en compte que hi haurà més de 6.550 jugadors de 364 equips participants i procedents de 44 països dels cinc continents.

«La principal premissa és que no baixi el nivell de competició ni d'organització. Els últims anys hem fet un pas endavant amb el nombre de participants. Tot i que hem tingut més peticions, sobretot en les categories que es juguen a l'Alt Empordà, hem decidit mantenir 32 equips per cada categoria amb la intenció de i promocionar-les bé. A partir d'aquí, si hi ha demanda de possibilitat de creixement i les condicions són les idònies per seguir fent el torneig, la possibilitat de continuar creixent pot valorar-se», comenta Rovira.