La implantació del videoarbitratge, el VAR, a Segona Divisió A, la temporada que ve es posarà a prova en el torneig MIC que es disputa cada Setmana Santa en diverses localitats gironines. La categoria juvenil ha estat l'escollida i el Municipal de Lloret de Mar serà l'escenari d'aquestes pràctiques, per a la qual es desplaçaran els 22 àrbitres i 44 assistents de la Lliga 123.

El vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Reial Federació Espanyola de Futbol, ??Xavier Moreno Delgado, ha presentat avui tot l'operatiu a la delegació a Girona de la Federació Catalana de Futbol. Moreno Delgado ha explicat que la formació dels col·legiats per integrar-se a la tecnologia VAR s'aconsegueix "a força de pràctica" en partits en directe i també gravats.

Per a la implantació del videoarbitraje a Primera Divisió, l'estiu passat es va escollir el torneig internacional d'Alcúdia, el Cotif, i, ara, l'elecció ha recaigut en el MIC, un trofeu pel qual han passat al llarg dels anys estrella mundials com Leo Messi (Barcelona) o Neymar (PSG). "Allò va tenir lloc al juliol i, aquesta vegada, hem volgut tenir més temps, perquè aquestes pràctiques tindran lloc del 15 al 22 d'abril", ha indicat Xavier Moreno Delgado, qui ha detallat que al Municipal de Lloret de Mar comptarà amb el mínim de càmeres exigit per utilitzar aquesta tecnologia, que és de vuit.

El director del torneig MIC, Juanjo Rovira, ha manifestat la seva satisfacció per l'elecció dels col·legiats per utilitzar aquest trofeu com a banc de proves, mentre que l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha posat com a exemple la decisió dels col·legiats de que la competició és "la més important del món de futbol formatiu". Dulsat ha recordat que el VAR ha canviat la forma de veure aquest esport i ha posat com a exemple que resultés crucial en l'eliminatòria de Lliga de Campions que va enfrontar aquest dimecres al PSG i el Manchester United.