La cinquena edició de la Marxa Balcó de l’Empordà, de Palau-saverdera, se celebrarà el pròxim diumenge dia 10 de febrer fent un pas més. Aquest cop, els organitzadors, l’Ajuntament palauenc, proposen un nou recorregut de 16 km, batejat com la Trail Balcó de l’Empordà, per a corredors i corredores més exigents. Tanmateix, hi seguirà havent la tradicional marxa, de 7 km, que es pot fer corrent o caminant.

Referent al recorregut de 16 km, tindrà 1.100 metres de desnivell positiu i serà «un itinerari espectacular per camins, corriols i pistes forestals», comenten els impulsors. La sortida serà a les 10 del matí des de la piscina. Per al regidor d’Esports, Guillermo Colomer, amb la trail «teníem ganes de fer un circuit potent, és molt tècnic i passarà per tota la muntanya de Palau-saverdera. No hi haurà asfalt, és una cursa de muntanya sencera». D’entre els punts que passarà hi ha la Sureda de la Roja, Sant Onofre, Mas Ventós, Santa Helena, Monestir de Sant Pere de Rodes, castell de Sant Salvador, cova de Veta Negra, dòlmens de la Fontasia i de la Febrosa.

La de 7 km, amb caràcter familiar

La de 7 km, amb caràcter familiarPer la seva part, el de 7 km comptarà amb 400 metres de desnivell acumulat positiu per la muntanya de Verdera. En aquest cas, els participants -ideal per a famílies i nens- sortiran a 2/4 d’11 del matí des de la piscina i seguiran el recorregut clàssic i circular, passant per la font de Dalt, Sant Onofre i Mas Ventós.

De 7 a 25 euros

De 7 a 25 eurosLes inscripcions ja estan obertes al web Curses.cat. El preu per a la marxa, de 7 km, és de 7 euros, mentre que el de la trail, de 16 km, va entre els 15 i 25 euros segons l’antelació amb què es faci.