El Cadaqués, des del 2008, està entre Quarta Catalana i Tercera Regional, però en aquest inici està demostrant que vol abandonar l’última categoria. El conjunt de Metri Borrell és líder en solitari del grup 30, i únic imbatut, i aquest dissabte, a 2/4 de 8 del vespre, a Mas Oliva, tindrà la primera prova de foc, contra el Roses City. Els rosincs van perdre la imbatibilitat al camp de l’Armentera (3-2) i, amb l’arribada de Max Serra (Marca de l’Ham), estan disposats a fer-los pessigolles al capdavant. Els de Sa Guarda, que tenen amb Sergio Feria, tornat després del pas del Roses, com un mur sota els pals -dos gols rebuts en sis jornades- es van desfer del cuer Sant Llorenç de la Muga sense problemes (4-0).

Tot esperant una punxada cadaquesenca hi ha, en segon lloc, que també dona l’ascens directe, el Llers i el Vilajuïga. Els llersencs guanyen a casa el que perden a fora i davant el Vila-sacra B (3-2) van sumar la quarta victòria com a locals, no sense patiment, amb un gol en els darrers instants del seu home més en forma, Orlando Cabrera, pitxitxi amb vuit gols.

El Vilajuïga recupera David Alsina

Per la seva part, els vilajuïguencs no tenen res a veure amb els de la temporada passada. Si ja l’inici havia estat correcte -només una derrota amb el Roses City-, els nois de Lluís Ferrer s’il·lusionen amb fites més elevades després de fitxar David Alsina. El davanter del poble prové del Base Roses, de Segona Catalana, i torna a casa després d’un impàs en el Navata. En el seu retorn, va anotar un doblet contra la PU Figueres (5-0) i podria formar un duet letal amb l’exfortianenc Aleix Pujol, que també va marcar dos gols i ja en porta set, els mateixos que el seu excompany d’equip, Pau Rosell.

Puig fa somriure el Viladamat

Al grup 29, el Viladamat ha escalat al segon lloc després de golejar el Medes l’Estartit (1-4) amb un trio de David Puig, que enguany ha arribat procedent de l’Escala.