Figueres serà aquest cap de setmana un dels aparadors mundials de la gimnàstica rítmica amb la celebració de la sisena edició del Figueres Cup, que compta amb equips internacionals i de molt de nivell de països com Rússia, Ucraïna, França, Gran Bretanya o Israel, a més dels conjunts de l'estat espanyol i de Catalunya. Dissabte a la tarda és el torn de la competició individual i la tarda de diumenge acull la que és per conjunts.

Entre els equips que hi participen, no han pogut ser-hi ni els Estats Units ni el Japó, ja que l'organització, comandada per Gemma Torrent, la directora del CGR Figueres, els ha dit que no. "Havíem d'estar segurs que donaríem abast en aquesta primera edició que hem ampliat el radi d'equips", assegura. "Aquest any és una prova pilot i, de cara a l'any que ve, ja serem més ambiciosos amb equips potser intercontinentals, fins i tot", afegeix la directora.

Tampoc no podrà ser a la cita l'equip de Kuwait, que sí que havia de venir però que "no han pogut obtenir el visat", explica Torrent. La xifra total, però, entre gimnastes i entrenadors serà de més de 550 persones, sense comptar les famílies, amics i assistents de tota mena amb què pugui comptar l'esdeveniment.

La logística, un tema clau

Un dels aspectes més importants del certamen és la logística, ja que "hem hagut de tenir en compte des d'aeroports fins a hotels i molts més aspectes", explica Torrent, i encara amb més motiu si és la primera vegada que s'organitza amb aquestes característiques.

La Figueres Cup s'ha consolidat com l'esdeveniment català més important de la temporada gràcies a les anteriors cinc edicions, "sense comptar les competicions oficials que organitza la Federació Catalana de Gimnàstica", comenta la directora del CGR, Gemma Torrent. I és que una prova així de gimnàstica rítmica no s'organitza "ni a escala estatal", diu.

A tall d'anècdota, val a dir que l'organització del certamen esperava que vingués com a molt Andorra, que ja seria un equip internacional, "però ens hem quedat sorpresos del bon impacte que ha tingut la convocatòria. Estem nerviosos però esperem que vagi tot bé; val a dir que hem tingut el suport de totes les institucions", conclou Torrent.