El ciclista francès Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) s'ha imposat aquest dimarts a la setzena etapa del Tour de França, disputada entre Carcassonne i Bagnères-de-Luchon sobre 218 quilòmetres, sobrevivint a una altra llarga i nodrida escapa i aconseguint la seva segona victòria parcial a més de reservar-se el mallot de líder de la muntanya.

Alaphilippe, vencedor ja a Le Grand-Bornand en la desena etapa, i segon a Mende en la catorzena, segueix amb el seu gran Tour de França anotant-una segona etapa amb una exhibició de força a la pujada al Col du Portillon (1a) i aconseguint, de manera virtual, el mallot de talps vermells.

Ha guanyat el francès, però a això hi ha contribuït la caiguda d'Adam Yates (Mitchelton-Scott) quan liderava la cursa. Després de coronar amb uns 17 segons de marge el Portillon, el britànic se n'ha anat a terra en un revolt, perdent el control de la roda davantera, i Alaphilippe l'ha passat com una moto sabedor que l'etapa era seva.

Per darrere, al grup dels candidats al triomf final, hi ha hagut pocs atacs. Tímids han estat els de Jakob Fuglsang (Astana) o Ilnur Zakarin (Katusha), de més renom ha estat el de Mikel Landa (Movistar Team), pujant i de nou en la baixada del Portillon, que ha estirat el grup i ha arribat a tallar-lo, però finalment han arribat junts a meta a gairebé 9 minuts.