El Club Polo Ampurdán va reprendre l’activitat el 2012 entre Vilafant i Avinyonet de Puigventós. Després de dues dècades d’absència, la família barcelonina Campos Reber va reactivar el club al mateix complex de Les Tres Cases, d'Avinyonet, tot i que el ter-reny de joc es troba uns metres més enllà, a Vilafant, a prop del cementiri. Des d’aleshores, el club altempordanès s’ha caracteritzat per ser un dels pocs del continent que gaudeix del polo durant quasi tot l’any. “La temporada europea de polo internacional comença al maig i acaba al setembre perquè la climatologia dels països on es juga més, com el Regne Unit, Alemanya i França, no permet jugar-hi la resta dels mesos”, comenta Eva Campos, membre del club.

L’alhora jugadora del CP Ampurdán subratlla que, “com que a l'Empordà gaudim d’un clima suau gairebé tot l'any, vam proposar als equips internacionals establir una pretemporada que comencés aquí, amb partits de pràctica al març i competicions oficials a l’abril, i així els jugadors i els cavalls arriben entrenats als tornejos del nord d’Europa. Amb la mateixa intenció vam idear els finals de temporada, ja que els equips acaben al setembre i després se’ls ofereix seguir a l’Ampurdán fins a finals d’octubre o principi de novembre. Així, la temporada s’allarga de quatre a quasi nou mesos”. L’Spring Cup, a l’abril, i el Torneig Club de Polo Ampurdán, a l’octubre, van néixer amb aquesta finalitat, però al llarg de l’any rep una quinzena de proves.

A l’agost, Polo Market i torneig

En ple hivern, però, l’Ampurdán tampoc descansa: “Als mesos de desembre, gener i febrer, quan es duen a terme les tasques de manteniment del camp de gespa, es juga al polo sobre arena, en una pista habilitada”, afegeix Campos. L’accés als partits de polo és sempre obert, amb pàrquing gratuït i servei de menjar al camp de polo cada cap de setmana de temporada. Paral·lelament, organitzen esdeveniments com el Polo Market, un espai al costat del camp de polo, amb estands de marques comercials, food trucks, música en directe i activitats infantils. El pròxim serà el cap de setmana del 4 i 5 d’agost, dins del torneig High Summer Cup.