El F18 European Championship Costa Brava arriba a la recta final amb molta igualtat entre els catamarans que ocupen les posicions capdavanteres. Després d'una jornada, la d'avui, amb vents tèrmics que han bufat a una velocitat de fins a 20 nusos i amb molts abandonaments en l'última de les tres proves disputades, les regates de demà semblen decisives per dirimir el podi del campionat.

Les previsions meteorològiques s'han complert i el vent a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador ha anat pujat d´intensitat a mesura que avançava el dia. Després de dues proves en les quals les tripulacions han hagut d'adaptar-se a un mar cada vegada més regirat, en la tercera, 24 catamarans dels 74 en competició s'han vist obligats a abandonar. Només la perícia de les tripulacions i la professionalitat i el propòsit del comitè de regates ha permès acabar-la.

Malament li haurien d'anar les coses demà al catamarà grec de l'equip Red Bull de Iordanis Paschalidis i Konstantinos Trigonis per no proclamar-se Campió d'Europa de Fórmula 18. En canvi, el segon, tercer i quart llocs de la classificació estan molt igualats. Se'ls disputen el catamarà dels catalans Mitch Booth (d'origen australià) i Rubén Booth Ferrando, del Club Vela Palamós (segons) i dos catamarans belgues, el de Henri Demesmaeker i Morgan Wirtz (tercers) i el de Patrick Demesmaeker i Gilles Tas (quarts).

Cal fer un esment especial al catamarà australià de Brett Burvill i Max Puttman, que ocupa la segona posició en el còmput global, encara que al tractar-se d'un vaixell d'un altre continent no competeix pel títol de campió d'Europa.

L'última jornada serà decisiva per veure qui s'adjudica la victòria en el primer F18 European Championship que es disputa a Catalunya.