Ja sigui per raons econòmiques o per principis, el fet és que la Jonquera comptarà amb un bloc molt altempordanès la pròxima temporada, a Primera Catalana. El conjunt que entrena el garrotxí Jordi Boix i el figuerenc Lluís Moñino compta a dia d’avui amb prop d’un 90% de futbolistes de la comarca, entre cares noves i renovats. El president del club alberenc, Josep Vilaplana, explica que “la idea és fitxar gent de la província i que no tinguin l’etiqueta de mercenaris; descartem el talonari per fitxar jugadors. Volem promocionar els joves que tenim a la demarcació, iniciem un nou projecte basat en el treball, la formació i l'estima dels colors”.

Paneque torna a la Jonquera

En aquest sentit, la Jonquera ha fitxat el migcampista Ivu, procedent del Roses i amb passat a l’Esplais; els juvenils Pere Compte i Angel Hernández, del Figueres, i Bernat Batlle, del Peralada; el peraladenc Sergi Barco, del Llagostera; i ha recuperat el porter Dani Muñoz. Aquesta posició serà compartida també per Aleix Manzano i Dani Lobato, que renoven.

És evident que tota la plantilla no podrà ser de la zona, però a diferència de l’any passat el mercat barceloní està quasi descartat. De la província, en canvi, aquest dimarts el club ha anunciat com arribava Andre Paneque, defensa del Cassà, de Segona, que ja havia jugat a la Jonquera a la temporada 2013/14. Tot i que el migcampista Ferran Grau (Figueres) també està a la llista, el garrotxí podria acabar en el Besalú.