La triatleta olímpica banyolina Carolina Routier es troba hospitalitzada al Trueta de Girona amb pronòstic reservat, tot i que la seva vida estaria fora de perill, després del xoc frontal que va patir dilluns amb un turisme quan s'entrenava en bicicleta per una carretera pròxima a Banyoles. Fonts de l'hospital Trueta van limintar-se a explicar que Routier pateix un traumatisme toràcic, sense que s'hagin donat més detalls de les ferides que pateix.

Els Mossos d'Esquadra van informar que l'avís de l'accident a la carretera GI-524 (que va de Banyoles a Olot per Mieres i és estreta i sense voral), a l'alçada de Porqueres, es va produir a les 4 de la tarda de la Diada de Sant Jordi, precisament el dia que la triatleta complia 28 anys, i que, fins allà, s'hi van desplaçar tres patrulles, a més de Bombers i el servei d'emergències mèdiques. Els agents van comprovar que el sinistre corresponia a un xoc frontal amb un turisme BMW i es va traslladar la triatleta fins a l'hospital de referència de la província. Routier circulava correctament pel seu carril i va ser embestida pel cotxe possiblement per una distracció del conductor.

El greu accident de Carol Routier va provocar una forta commoció en el món del triatló però també en l'esport gironí. Diverses fonts van apuntar que la banyolina patia fractures en sis costelles, el pòmul i la clavícula, afectació en un ull i diverses ferides obertes. També des de la Federació Espanyola de Triatló es va apuntar que l'accident es va produir mentre Routier estava en ple ascens a un port. José Hidalgo, el president d'aquest organisme, i el director dels serveis mèdics, Zigor Montalvo, «s'han mantingut en constant comunicació i han ofert tot el suport possible des que van tenir coneixement de la notícia dilluns a la tarda». L'impacte del xoc va ser molt fort i fonts consultades confirmen que el casc va salvar la vida a la banyolina.

Objectiu Tòquio 2020

Routier ocupa actualment la posició 17 del rànquing mundial i ,després de ser present als Jocs de Río el 2016, és una de les clares aspirants a repetir convocatòria en els Jocs de 2020 a Tòquio. En la seva darrera presència a les sèries Mundials de triatló, el mes passat a Abu Dhabi, va ser 17a. Aquest cap de setmana el circuit presenta una prova a les Bermudes, però havia decidit no competir-hi i aprofitava aquests dies per entrenar-se a casa. Precisament a Banyoles va ser on el juny de l'any passat va conquerir el Campionat d'Espanya de Triatló en la modalitat esprint. Qui sí que va viatjar amb la selecció espanyola a Bermudes és la seva parella, el també triatleta i bicampió mundial Mario Mola, tot i que s'està plantejant tornar per acompanyar Routier en el procés de recuperació.