A poc a poc, els equips es van despenjant en la lluita per ascendir a Segona Catalana i a dia d’avui, de l’Alt Empordà només n’hi ha quatre de fiables que es mantenen amb opcions. El nou líder en solitari, però, és baixempordanès, l’Atlètic Bisbalenc, que es va imposar al Vilamalla (1-3), però que té poc coixí al capdavant. A només un punt té el Base Roses de Napo Cayuela, que s’ha refet d’un primer tram irregular i que gràcies a les set victòries consecutives ara mateix és en zona de promoció d’ascens per intentar recuperar la Segona Catalana.

Per la seva part, l’Empuriabrava-Castelló ha vist com el triple empat consecutiu (Vilamalla, Esplais i Llançà) el treia del lideratge, si bé el Bisbalenc, el rival d’aquest diumenge (16 h) a l’Aeròdrom està a només dos punts. Els d’Albert Albert van igualar davant el Llançà diumenge passat, un punt que no permet als d’Enric Giménez acabar d’enganxar-se. Alhora, el Bàscara, amb sis punts sumats als despatxos a finals de desembre, va deixar enrere un rival directe, el Sant Pere Pescador.

Trio de tècnics a Sant Miquel

A la cua, el Sant Miquel, que serà entrenat per Alfonso Pérez, Teta i Toni Santiago fins al final de curs, va trencar una ratxa de quatre ­derrotes contra el Cistella (2-2).

L’Esplais recupera Hafid i Arjona després d’un impàs al Base Roses

A més de canviar la banqueta -Dani Morales deixa el seu lloc a Vasile Dragomir-, l’Esplais ha incorporat dues peces a la gespa. Es tracta del defensa Oscar Arjona i del davanter Hafid Selloum, que tornen al club castelloní mig any després del seu pas pel Base Roses.

Meli Ribera fitxa pel Sant Pere procedent del Roses

El Sant Pere Pescador ha apuntalat la defensa amb l’arribada de Meli Ribera, polivalent jugador que també pot actuar de migcampista i que prové del Roses, de Segona Catalana. Meli, de 27 anys i amb passat també en el Bellcaire, va debutar al camp del Bàscara.

Rodri Saulis, segona etapa a la davantera del Vila-sacra

El Vila-sacra s’ha reforçat en aquest mercat d’hivern amb un vell conegut. Es tracta del davanter Rodri Saulis, que va debutar dijous passat al camp de l’Agullana (3-3) i que torna al club vila-sacrenc tres anys després de marcar gols a Quarta Catalana.