Aquest vespre (20.30 h), l'Olot disputa la primera eliminatòria de la Copa del Rei al camp de l'Olímpic de Xàtiva, equip de Tercera Divisió. Els olotins, que no jugaven aquesta competició des de la temporada 2013-2014, quan van caure a la segona ronda contra el Sant Andreu, buscaran la victòria a territori valencià per seguir endavant a una competició atractiva i en què els equips de Tercera Divisió i Segona Divisió B s'enfronten entre ells abans de, si superen tres rondes eliminatòries, jugar els setzens de final contra un equip de Primera Divisió que jugui competició europea.

L'Olot disputa aquesta competició gràcies a quedar campió de Tercera la temporada passada. El seu rival, l'Olímpic, també va quedar campió del grup valencià de Tercera Divisió però a diferència dels olotins, es va quedar amb la mel als llavis i no van pujar a la categoria de bronze després de caure a la tanda de penals de l'última eliminatòria, contra l'Écija. Sense un dels jugadors que va portar a l'equip de La Murta a proclamar-se campió, l'ex del Girona, Jandro Castro, l'Olímpic vol superar l'Olot en aquesta primera eliminatòria copera fent valer, entre d'altres, que juguen a casa i que no han hagut de fer un viatge tant llarg entre setmana, com si ho han fet els de la Garrotxa.

Martín Posse va deixar fora de la convocatòria homes importants com Jose, Masó, Nacho Pérez o Toril, argumentant així rotacions justes però necessàries en el que és una setmana de tres partits, que tancaran aquest diumenge al camp del Badalona que, a diferència dels olotins, juguen avui també el seu partit de Copa però ho faran a casa contra l'Elx. Al camp de l'Olímpic, homes que no han jugat tants minuts aquestes dues primeres jornades de lliga com Uri Santos, Roger Vidal o Alfredo tindran segur la oportunitat de reivindicar-se i jugar més minuts del que han fet aquest inici. També podria debutar l'últim fitxatge de l'equip, el migcampista Yeray Sabariego, que ha viatjat amb els seus companys després de no entrar a la convocatòria en el darrer partit contra el Sabadell. Només Dembo és baixa per lesió.

El viatge és la llosa més gran que ha carregat l'equip, que sap que tot i que és difícil superar aquestes eliminatòries, a domicili i a un sol partit, el premi que l'espera és gros, amb un equip de Primera Divisió a l'horitzó. No s'ha d'anar amb presses i menys veient l'exigència del primer partit. L'Olímpic compta amb jugadors importants com Javi Boix o Trujillo, aquest últim ex de l'Olot, que està disposat a fer la guitza al seu antic equip.

Si el conjunt olotí aconsegueix superar aquesta primera eliminatòria, el següent rival seria l'Alcoià, que visitaria l'estadi garrotxí.