La Fórmula 4 és el pas previ -després de passar per la F3 i F2- per arribar a la Fórmula 1, la categoria reina de l'automobilisme on desitja anar el jove figuerenc Guillem Pujeu. Té 16 anys i es troba a l'escuderia FA Racing, impulsada pel pilot asturià Fernando Alonso, el seu referent, i que té Genís Marcó com a director. Pujeu combina la passió pel motor amb els estudis, a partir del setembre cursarà 1r de Batxillerat després de tancar el cicle d'ESO a La Salle de Figueres. El cap de setmana anterior, a Moscou, al damunt d'un monoplaça Fórmula 4 Tattos 2017, va quedar sisè en el Campionat Nord-Europeu.

A quines competicions participes actualment?

Aquest any estem participant en el Campionat Nord-europeu, amb tres curses incloses a Rússia, i en el Campionat d'Espanya. Tots dos són de Fórmula 4 i durant el 2017 en total faré 42 curses.

Quines característiques té la Fórmula 4?

El monoplaça està fabricat amb fibra de carboni, porta un motor Abarth 1.600 Turbo de 180 cavalls, amb un canvi seqüencial amb comandaments al volant i amb un pes total de 460 quilos.

On són les curses?

Els circuits del Campionat Nord-europeu són a Rússia, a Sotxi i en el Raceway de Moscou, a Parnü (Estònia), Ahvenisto (Finlàndia) i a Assen (Holanda). I els Campionats d'Espanya són a Montmeló, Navarra, Jerez, Nogaro (França) i Estoril (Portugal), on acabarà el campionat, el 12 de novembre.

A quina velocitat arriba el teu monoplaça?

Això depèn del circuit. Per exemple, en el circuit de Montmeló agafem aproximadament uns 230 km/h. Però no tot és la velocitat, sinó el pas pel revolt, que el tens molt superior als turismes a causa de les característiques del cotxe, com l'aerodinàmica.

Quin ha estat el teu millor resultat?

Les primeres posicions en els dos anys de kàrting a diverses curses i, ara, esperem poder tenir-los també amb la Fórmula 4. Competeixo amb nois d'entre 15 i 16 anys.

Quin és el teu circuit favorit?

El de Fórmules és el d'Smolensk (Rússia), ja que té uns revolts molt seguits a gran velocitat que pocs circuits tenen al món.

Quines diferències hi ha entre pilotar un kart i un Fórmula 4?

La conducció és totalment diferent, la frenada d'un Fórmula és molt forta i curta, i el més difícil és posar els pneumàtics a temperatura, ja que no és el mateix córrer a Parnü a sota zero que a Montmeló a 35 graus. Cal treballar amb el pneumàtic cada vegada de manera diferent.

Havies practicat algun altre esport abans?

Amb 10 anys vaig córrer en motocròs. Abans de començar amb el kàrting, ja de petit sempre m'havia agradat l'esport del motor.

Per què vas escollir l'automobilisme?

Sempre m'ha agradat la velocitat i l'adrenalina de les curses. Un cop ho proves, no ho pots deixar, és una sensació molt especial.

Quants anys tenies quan vas pilotar per primera vegada?

Als 12 anys vaig anar al Kàrting de l'Escala a provar i em va agradar molt. Després, amb la meva família vam decidir, al 2014, córrer en el primer campionat al Kartòdrom de Catalunya, a Lliçà de Vall. A la primera temporada vaig quedar subcampió, a només un punt del primer; allà va ser el meu començament, ja que l'any següent vaig entrar de forma professional a l'equip FA Racing.

I amb regularitat des de quan pilotes?

Després del Campionat de Kàrting al Kartòdrom (2014) i d'entrar a l'equip oficial FA Racing (2015) vaig córrer en el Mundial de Kàrting a Le Mans, en el Campionat d'Europa, d'Espanya i de Catalu­nya de Kàrting i, el 2017, he fet el pas a les Fórmules.

Quina és la teva preparació?

Faig molta bicicleta sempre que puc per la muntanya, per guanyar resistència muscular. També vaig al gimnàs i faig exercicis per millorar els reflexos. Pel que fa al kàrting, vaig al de l'Escala o el de Catalunya, que és a Lliçà de Vall.

Sempre t'estàs a Figueres o ara vius a Barcelona per temes d'entrenament?

Mentre el meu calendari m'ho permeti seguiré a Figueres, tot i que part del meu entrenament el faig a Barcelona.

Quines aspiracions tens en el món del motor?

La meva aspiració és arribar a dalt de tot de l'automobilisme i competir a Fórmula 1.

Quin és el pas previ per arribar-hi?

La Fórmula 3 i la 2. És un camí molt difícil, depèn de moltes coses i sobretot dels resultats i patrocinadors. Cal anar any a any, superar els obstacles i després veurem on podem arribar.

Qui és el teu ídol?

Fernando Alonso, sens dubte.

Et trobes en el seu equip. Coincideixes gaire amb ell?

Sí, tinc la sort d'haver començat la meva carrera professional dins del seu equip, FA Racing, des del primer dia. Des que estic dins l'equip, els dos últims anys hem coincidit un parell de vegades, quan ve al Gran Premi de Barcelona de Fórmula 1.