Ha sigut un estiu angoixant, combinant les vacances, més aviat escasses, amb tots els preparatius per un llarguíssim viatge a la Xina i, sobretot, la recerca del finançament. Però ara tot això ja és història. El CPA Olot, el CPA Girona i el PA Maçanet han superat tots els entrebancs i ja ho tenen tot a punt per competir al Mundial de grups de xou de Nanjing. Són dies, els actuals, per acabar de preparar els respectius discs, amb el convenciment que a la Xina s'hi farà un magnífic paper. Un Mundial, a aquestes alçades de la pel·lícula, té pocs secrets per a les garrotxines i les gironines, en canvi, per a les selvatanes, que actuen en grups petits, és tot un esdeveniment històric: mai hi han participat. Un altre rècord per a un 2017 inoblidable, amb els títols de Girona, Catalunya i Espanya a la butxaca.

El PA Maçanet serà el primer equip que marxarà. La competició en grups petits es disputa el diumenge 3 de setembre i, per això, el 28 ja posaran rumb a la Xina. Els calien 30.000 euros i «gràcies al que hem anat fent en fires, festes holi i dinars n'hem aconseguit 6.000. La resta del viatge ens l'hem de pagar nosaltres», explica l'entrenadora i coordinadora de l'equip selvatà, Sandra Casadevall. A Maçanet, després que la setmana passada participessin a les barraques de la Festa Major per seguir sumant fonts de finançament, estan plenament concentrades en els entrenaments. El disc Try again? encara té camí per fer.

Mentre el PA Maçanet estigui en plena competició el 3 de setembre, arrencarà l'expedició del CPA Girona. Els grups grans estan citats pel diumenge 10 de setembre a partir de les 10 del matí (hora catalana). Segons explica Marta Ginès, han pogut completar el pressupost de 60.000 euros que s'havien fixat «amb l'esforç de totes les patinadores, entrenadores i famílies». Ginès assegura que anant a buscar «euro a euro» amb la venda de roses per Sant Jordi, polseres i d'altres productes han aconseguit fer-se «visibles» i també sumar moltes adhesions. A més a més han pogut trobar diferents graus de patrocinis, amb ajudes d'entre 200 a 500 euros, que també han col·laborat a omplir la caixa. Les gironines, vigents subcampiones mundials, presentaran el disc Esclaus de la riquesa , que aquest any ha ocupat el segon lloc, per darrere del CPA Olot, als campionats de Girona, Catalunya i Espanya. A l'Europeu del mes de maig van ser quartes.

Una vegada més les grans favorites per endur-se el Mundial seran les patinadores del CPA Olot. Aquesta temporada Ricard Planiol ha aconseguit una coreografia espectacular amb Sóc innocent, capaç de triomfar amb molta solvència a tots els campionats disputats fins ara. Una campanya de micromecenatge els va permetre recaptar més dels 25.000 euros. També han fet exhibicions i festivals que els han permès assolir «una mica més del 50% dels diners necessaris per viatjar», segons confirma el seu president, Josep Sagués. L'Olot marxarà el dimarts 5 de setembre per competir el dia 10 a Nanjing amb una expedició de 45 persones entre patinadores, entrenadors, directius i familiars.

Sagués explica que anar a disputar un campionat del Món tant lluny ha frenat la participació. «Aquesta setmana hem sabut que només serem sis equips. Tres d'Espanya, Olot, Girona i Aurora, i tres d'Itàlia», va destacar. Per fortuna, els dos propers Roller Games seran de molt més bon resoldre: el 2019 a Barcelona i l'any que ve, segurament, a París.

El CPA Olot i el CPA Girona faran el proper 1 de setembre els actes de cloenda de les seves campanyes. Una manera d'agrair el suport rebut i acomiadar-se abans de viatjar al Mundial. A la Garrotxa faran un festival amb la participació de tot el club, avançat una setmana a les festes del Tura, que és quan habitualment el programen.

A Girona, a Palau, faran una jornada que arrencarà a les 5 amb tallers i jocs infantils que també inclourà una exhibició del ball del primer equip, l'actuació del grup Km100 i un petit refrigeri.