Ja es coneixen els calendaris dels equips sèniors de la comarca. El Club Bàsquet l'Escala inciarà la seva etapa al grup 3 de Primera Catalana amb un derbi gironí, jugarà contra el Sant Joanenc, de Sant Joan les Fonts, a casa, el dissabte 16 de setembre (18.15 h).

És l'únic representant de la comarca de Primera, tot i que a la província de Girona tampoc n'hi ha gaires. Els escalencs jugaran també contra el Palamós, Salt, Arbúcies, i la Bisbal, a més de rivals d'entitat de la província de Barcelona.

Segona catalana

D'una banda, a Segona Catalana hi tenim el sènior femení del Vilafant, que intentarà tornar a mantenir la categoria; jugarà la primera jornada com a visitant, a casa del Mataró, dissabte 16 (21.00 h).

S'enfrontarà amb equips gironins com el Fontajau, el Quart, el Cassanenc, el Vilablareix, el Sant Hilari i l'Onyar.

D'altra banda, el sènior masculí del Vilafant, que debutarà a Segona Catalana, disputarà el seu primer partit a casa amb el Tordera, dissabte 16 de setembre (17.45 h).

D'equips gironins, els vilafantencs es trobaran amb el Sant Feliu de Guíxols, el Quart, el Cassanenc, l'Onyar, el Ripoll, el Blanes, el CESET i el Sant Narcís.

Tercera catalana

Pel que fa a Tercera Catalana, encara no se sap quin serà el calendari de partits de sènior femení de l'Escala aquesta temporada, però el que sí que se sap és que el sènior masculí de l'Adepaf estrenarà categoria a casa contra el Sant Joanenc, el 16 de setembre, a les 18.00 hores, l'hora de partit habitual.

Cap derbi altempordanès

Els equips de la comarca no s'enfrontaran entre ells, almenys en les categories Catalanes. Tot i haver-n'hi cinc, cadascun d'ells disputa una categoria diferent.

Coincidències o no, aquest fet demostra la bona salut del bàsquet a la comarca que cada any té els equips en una categoria més amunt. No hem d'oblidar que també hi ha mitja dotzena més d'equips, entre sèniors i sots-25 o sots-21. Aquests sí que jugaran els uns contra els altres.